Més de 51.000 creueristes visiten Roses i Palamós aquesta temporada

Ha generat un impacte econòmic estimat de 3,8 MEUR a la Costa Brava

Des de Ports de la Generalitat asseguren que el lideratge de Palamós, la suma del de Roses i el paper que juga la destinació turística són peces "clau" per a l'èxit dels creuers a la Costa Brava. L'activitat ajuda a desestacionalitzar l'oferta turística i, alhora, impulsa l'economia gironina.

El port de Palamós ha tancat aquest divendres la temporada amb 46 escales i 46.000 passatgers, registrant per segona temporada consecutiva nous rècords en escales i passatgers. Comparativament, les escales han incrementat un 9% i els passatgers un 7%, respecte a la temporada passada.

La temporada de creuers 2018 va començar el 4 de març i ha acabat aquest divendres. Els mesos amb major afluència de passatgers han estat octubre, amb 9.208 passatgers, seguit del maig, amb 7.859 passatgers. Destaca l’afluència de turistes de creuer en temporada baixa. Aquest any han visitat Palamós 15 línies de creuer, com a resultat de l'estratègia de diversificació promoguda al port. D'aquestes companyies, un 53% han estat de luxe i un 43% de categoria estàndard.

Pel que fa a les nacionalitats, un 69% dels turistes eren britànics, un 13% nord-americans, un 5% alemanys, un 3% irlandesos, un 2% australians, un 1% belgues, un 1% canadencs, i un 6% d'altres nacionalitats. Destaca l'augment del turisme britànic en un 19% respecte de l'any passat, sobretot per l'aposta de la companyia Marella Cruises, que ha visitat Palamós amb 17 escales de creuer.

Les excursions més sol·licitades pels turistes de creuer han estat Tossa de Mar i Lloret de Mar; Pals, Peratallada i Púbol; Girona; Figueres i Museu Dalí; Platja d'Aro; i Empúries i Begur, entre d'altres.

Palamós ha rebut, a més, cinc escales inaugurals amb els creuers: Aidacara, Marella Dream, Marella Explorer, Seabourn Ovation i Viking Star.

L’Star Breeze ha estat l'encarregat de posat punt i final a la temporada de Palamós. El vaixell ha arribat a les vuit del matí procedent del port francès de Marsella i preveu salpar a les sis de la tarda cap al port de Barcelona. El creuer porta a bord 200 passatgers, majoritàriament nord-americans, i també canadencs.

Més turistes i més escales a Roses

Pel que fa al port de Roses, les instal·lacions han tancat la temporada amb 8 escales i 5.200 passatgers, fet que suposa un rècord històric en nombre de passatgers. Comparativament amb la temporada passada el port ha doblat el nombre d'escales i els passatgers. La temporada de creuers al municipi va començar el 6 de maig i va acabar el 24 d'octubre.

Pel que fa a les nacionalitats, la tipologia de turistes ha estat un 78% britànics, un 4% francesos, un 3% nord-americans un 2% australians un 2% irlandesos, un 1% canadencs i un 1% belgues, i un 9% de diverses nacionalitats. Cadaqués; Figueres i Museu Dalí; Girona; Banyoles i Besalú; Peralada; Begur; i l’Escala i Empúries, han estat algunes de les destinacions que els turistes han escollit per fer excursions.

Aquest any, Roses ha rebut 6 línies de creuer de les quals un 50% han estat de luxe i un 50% de categoria estàndard, mantenint els mateixos percentatges que la temporada anterior. Destaca la fidelització de la companyia Seadream Yacht Club, que amb el creuer Seadream I repeteix per segon any consecutiu, a més de l'aposta de la companyia nord-americana Oceania.

El port rosinc ha rebut també dues escales inaugurals. El creuer de luxe Sirena de la companyia nord-americana Oceania Cruises i el creuer de categoria estàndard Marella Spirit.