El vicealcalde de Figueres no considera oportú regalar equipaments a la Guàrdia Civil

Francesc Canet (ERC) creu que seria millor aconseguir més efectius de la Guàrdia Urbana i rehabilitar les seves instal·lacions

Primeres reaccions a la proposta feta la setmana passada per l'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU) quan va assegurar que cedia de franc uns baixos i uns habitatges a la Guàrdia Civil espanyola per evitar que marxessin de la ciutat. El rebuig ha sorgit precisament del seu soci de govern, el vicealcalde del municipi, Francesc Canet (ERC). El republicà considera que 'no és prioritari dotar de recursos a un cos – la Guardia Civil- que no té competències en seguretat a la ciutat, i que depèn del Ministeri del Interior', ha dit. És per aquest motiu que Canet proposa 'invertir recursos econòmics municipals, com ara la compra de patrimoni, en la millora de la plantilla i instal·lacions de la Guàrdia Urbana'. En aquest sentit, ERC ja va aconseguir un acord en els pressupostos municipals de 2005 per destinar, de manera finalista, l’augment en l’impost de circulació a l’increment de la plantilla de la Guàrdia Urbana.

Finalment Canet assegura compartir la preocupació per la seguretat a Figueres i, de manera especial, per la manca d’efectius de les diferents forces de seguretat amb competències en aquesta matèria, que son Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra.