Els Pets comencen la gira de 'Fràgil' coincidint amb la diada de Sant Jordi i les consultes sobiranistes

600 persones s'han aplegat per escoltar el nou treball del grup de Constantí

  • Lluís Gavaldà ha donat suport a les consultes sobiranistes © ACN
    Lluís Gavaldà ha donat suport a les consultes sobiranistes © ACN
  • Més de 600 persones han assistit el concert d'inici de la gira 'Fràgil' © ACN
    Més de 600 persones han assistit el concert d'inici de la gira 'Fràgil' © ACN

El concert ha començat a la mitjanit d'aquest divendres amb la força que la banda tenia guardada després de mig any sense enfilar-se a dalt d'un escenari. La segona cançó que han interpretat ha estat 'Massa jove per fer-me gran', un títol que reflexa l'ànima de la banda, ja que es tracta d'un grup que va creixent però que sempre manté l'esperit jove per seguir embogint a centenars de seguidors. Com assegurava el líder de la banda, Lluís Gavaldà, un dia abans del concert 'sonaran les cançons que la gent espera que sonin'. I així ha estat, fent un 'remember' a una trajectòria que culminarà a finals d'any amb la celebració dels 25 anys de la banda.

El concert ha aplegat a més de 600 persones que no s'han volgut perdre l'inici de la gira de 'Fràgil', un àlbum que ha sortit al mercat després de tres anys de silenci discogràfic. La sala polivalent de Castelló d'Empúries s'ha estrenat amb el concert d'Els Pets i s'ha omplert de centenars de seguidors, des dels més petits fins als més grans.

El grup de Constantí ha comptat amb The Gruixut's com a teloners, guanyadors del Sona 9 2007, i que acompanyaran durant uns quants concerts d'aquesta ronda d'Els Pets.

'Fràgil'

Les dotze cançons del disc giren al voltant de la fragilitat de les coses que tenim, que desitgem o que enyorem, són, en paraules de Gavaldà, un 'aparador d'estats d'ànim'. A més el líder de la banda també destacava que el títol de l'àlbum pretén reivindicar el concepte de fragilitat, ja que segons explicava el cantant d'Els Pets 'quan saps que les coses són fràgils les cuides molt més'. Segons diu, 'fràgil no és sinònim d'una cosa que es trenca sinó d'una cosa que s'ha de cuidar, i les coses importants a la vida acostumes a ser fràgils.'

Aquest nou disc demostra la resistència de la banda després de vint-i-cinc anys component, tocant i cantant. 'Fràgil' inclou cançons de personatges que descriuen maneres de superar alts i baixos i entrebancs sentimentals com 'Un cop de cotze', 'Al seient del costat' o 'Draps de cuina'. En aquest darrer treball la banda ha apostat per la senzillesa i per les instrumentacions poc carregades.

De diada en diada

El concert d'aquest divendres a la sala polivalent de Castelló d'Empúries, marcat per la diada de Sant Jordi, és el començament duna ronda d'actuacions de primavera a tardor i que durà Els Pets a Barcelona l'Onze de Setembre i que acabarà a finals d'aquest any amb la celebració dels vint-i-cinc anys de la banda de Constantí. Passaran també per ciutats com Badalona, Tortosa, Manresa, Valls, Vic Montblanc i Porreres (Mallorca), entre altres.

Després de tres anys sense publicar un disc, el 10 d'abril passat va sortir a la venda 'Fràgil', enregistrat a Banyeres del Penedès als estudis de la Casamurada sota la direcció, una vegada més, de Brad Jones.

Els Pets, una de les bandes més significatives de la música catalana, han deixat palès que després de vint-i-cinc anys, segueixen captivant a gent de totes les edats.