Els dos excursionistes perduts a Meranges podrien ser sancionats

Els Bombers determinaran si han comès una imprudència

Els Bombers de la Generalitat emetran un informe per determinar en quines circumstàncies es va produir la desaparició dissabte de dos excursionistes de Sabadell a Meranges, a la Cerdanya. Es tracta d'un informe previ abans que el Departament d'Interior decideixi si obre un expedient administratiu que acabi en sanció, segons han indicat fonts de la conselleria.

En l'informe, els Bombers analitzaran què va passar exactament, si els dos excursionistes van ser avisats, si no van fer cas i si es pot considerar que hi va haver una imprudència. Tots dos desapareguts, un home de 57 anys i una dona de 43, han estat localitzats amb vida aquest dilluns per un helicòpter de la Gendarmeria a la zona de Malforat.

Ja aquest mateix dilluns, un cop han estat localitzats amb vida, el cap de la Regió d'Emergències de la Catalunya Central, Francesc Boya, ha explicat que s'estudiarà si hi ha hagut imprudència i si els dos excursionistes han de pagar el cost de l'operatiu de rescat. La responsables del refugi de Maniu, la Glòria, va assegurar aquest diumenge que tots dos havien arribat dissabte cap a dos quarts de deu del matí al refugi en cotxe i que s'havien proposat pujar la muntanya tot i el mal temps i les advertències dels treballadors.