Suspenen durant la nit la recerca dels excursionistes perduts a Meranges

Els serveis d'emergències reprendran l'operatiu demà

Els Bombers han suspès aquest diumenge al vespre la recerca de la parella d'excursionistes de Sabadell perduts a la zona de Meranges, mentre baixaven del cim del Puigpedrós.
Aquest dilluns a primera hora es reprendran les tasques dels serveis d'emergències que, aquesta tarda, han pogut comptar amb l'ajuda d'un helicòpter, que no s’havia pogut enlairar fins ara pel mal temps. Per aquest dispostiu s’han activat fins a deu dotacions dels Bombers, tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, diversos vehicles de la policia francesa i una unitat dels Agents Rurals. Els serveis d'emergències no pogut han contactar amb els desapareguts des que un d'ells va donar l'avís que s'havien perdut aquest dissabte a la tarda. Els dos excursionistes duien roba d'abric, menjar i líquids.
 
Els Bombers de la Generalitat van rebre aquest dissabte a les 16h33 l’avís d’emergència per activar la recerca de les dues persones desorientades, un home de 57 anys i una dona de 43 anys, veïns de Sabadell, que s’havien perdut quan baixaven de fer el cim del Puigpedrós i es dirigien cap al refugi de Malniu. La responsable del refugi, la Glòria, ha assegurat a l'ACN que tots dos havien arribat cap a dos quarts de deu del matí al refugi en cotxe i que s'havien proposat pujar la muntanya tot i el mal temps i les advertències dels treballadors.

En la seva trucada al 112, l’home va explicar que tots dos duien roba d’abric, menjar i líquids, i que s’havien desorientat en buscar el camí cap al refugi. Immediatament es va posar en marxa tot el dispositiu de recerca, amb el Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat (GRAE), juntament amb diverses dotacions terrestres i la col·laboració dels equips de muntanya dels Mossos d’Esquadra.