La nova ubicació del mercat de Banyoles genera queixes entre marxants i usuaris

Els responsables de les parades asseguren que el seu nivell de vendes s'ha vist ressentit

L'Ajuntament de Banyoles ha posat avui s'ha posat en marxa la nova distribució del mercat setmanal del municipi. Els carrers Àngel Guimerà, Porta dels Turers i la plaça Major han incorporat 17 parades de productes locals i ecològics, que fins ara s'ubicaven al carrer Jacint Verdaguer. La via, d'aquesta manera, ha pogut quedar oberta al trànsit després de molts anys tallant-se cada dimecres.  Al llarg del matí lguns dels usuaris habituals del mercat s'han mostrat queixos de la nova ubicació. La majoria ha assegurat en declaracions a Ràdio Banyoles, que hi ha hagut poca informació sobre aquests canvis per part del consistori i, per això, gran part dels consumidors encara utilitzaven aquest matí el carrer Jacint Verdaguer per anar d'una plaça a l'altra.

Pel que fa als marxants, les opinions són diverses depenent de l'afectació que els ha causat el canvi. D'una banda, en el cas dels responsables de les parades que han modificat la seva ubicació, creuen que la nova distribució els ha perjudicat perquè els consumidors no disposaven de la informació suficient i les vendes se n'han ressentit. Per altra banda, els marxants que continuen ubicats a les places de les Rodes i Major consideren que, amb els canvis d'ubicació, s'aconsegueix que hi hagi parades de tot tipus arreu dels carrers que omplen el mercat.

En total, el mercat setmanal té unes 100 parades, i l'objectiu de l'Ajuntament de Banyoles és que amb aquesta nova distribució augmenti la presència de comerços. Val a dir que la plaça Major manté les parades de roba i complements mentre que la plaça dels Turers continua amb les de plantes i flors. Així, el circuit fins a la plaça de les Rodes es fa ara pel carrer Rambla.