Cinc homes detinguts mentre transportaven més de cinc quilos de cabdells de marihuana a Corçà

Els duien amagats sota la roda de recanvi del cotxe

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el dia 15 de setembre a Corçà, cinc homes d’entre 27 i 55 anys, de nacionalitat francesa i gambiana, veïns de París (França) i Girona, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Els fets van succeir  pels voltants de dos quarts de nou del vespre, quan agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana d’aquesta comissaria estaven duent a terme un control preventiu de robatoris a interior d’habitatge a la carretera C-66, al punt quilomètric 12.5, al terme municipal de Corçà (Baix Empordà).

En el marc d’aquest control de pas els agents van aturar un vehicle amb cinc ocupants al seu interior. Els mossos van observar com dos dels passatgers posteriors s’intercanviaven diversos feixos de bitllets entre ells.

Els agents els van identificar i van procedir al seu escorcoll. Quatre dels ocupants portaven a sobre, ocultats entre les butxaques, un total de 9.690 euros en bitllets fraccionats.

En l’escorcoll del cotxe, al calaix de la porta del conductor es va localitzar una llibreta tipus agenda en la que constaven diversos noms i quanties, presumptament per portar el control i registre de les compra vendes de substàncies estupefaents.

Al maleter del turisme els mossos van localitzar una bossa d’escombraries negre de grans dimensions que al seu interior en contenia dues més de color lila i de mida més reduïda, plenes de cabdells de marihuana. 

En un registre més profund van localitzar, ocultades a l’espai destinat per posar la roda de recanvi, dues bosses més de les mateixes característiques plenes també de la mateixa droga. El pesatge d’aquesta substància vegetal es va quantificar en 5.725 grams de marihuana.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en prop de 12.000 euros.

Els cinc homes van quedar detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues.

Els detinguts, un dels quals amb antecedents per salut pública, van passar el dia 17 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.