Detingut a Platja d'Aro un expolicia rus buscat per traficar amb grans quantitats de cocaïna

Va fugir de Rússia al ser desarticulada una banda que formava part

La Guàrdia Civil ha detingut a Platja d'Aro (Baix Empordà) un exoficial de la policia rus buscat per pertànyer a una organització criminal que introduïa grans quantitats de cocaïna a Rússia. Segons informa la benemèrita en un comunicat, l'Operació Bykov va començar després de rebre una sol·licitud de col·laboració de l'enllaç del Ministeri de l'Interior per localitzar i detenir V.B, de 29 anys, que suposadament havia fugit quan van desarticular la banda de narcotraficants de la qual formava part activa al seu país.

Les autoritats russes sospitaven que el suposat narcotraficant havia fugit del país i s'havia refugiat a l'estat espanyol. Per això, van sol·licitar la col·laboració de la Guàrdia Civil. L'equip de fugits de la justícia de la benemèrita es va fer càrrec de la investigació i es van centrar, sobretot, en l'entorn més íntim de l'evadit, com el seu cercle familiar.

Així, van poder constatar que alguns d'ells viatjaven regularment a Barcelona. Els agents els van seguir durant mesos fins que finalment van descobrir un possible domicili utilitzat pel sospitós a Platja d'Aro.

Amb les tasques de vigilància centrades en aquest habitatge, la Guàrdia Civil va veure un individu amb les mateixes característiques físiques que el fugitiu. Llavors, el van identificar i detenir. L'arrestat duia a sobre un passaport fals a nom d'un ciutadà ucraïnès.

El detingut va passar a disposició del Jutjat Central d'instrucció 4 de l'Audiència Nacional, que ha ordenat l'ingrés a presó a l'espera de l'extradició.