La Lliga, el Barça i el Girona demanen autorització per jugar als EUA

El partit a Miami seria el 26 de gener

El FC Barcelona, ​​el Girona FC i La Lliga van sol·licitar a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) l'autorització per jugar el partit Girona FC-FC Barcelona de la jornada 21, previst per al 26 de gener, al Hard Rock Stadium de Miami (EUA) a les 20:45 (hora catalana).

La carta, signada per Josep Maria Bartomeu, Delfí Geli i Javier Tebas, presidents del FC Barcelona, ​​Girona FC i La Lliga respectivament, va ser notificada a la nit d'ahir dilluns. La sol·licitud s'ha realitzat després de completar amb èxit un dels primers passos necessaris amb diferents actors.

Un dels aspectes que La Lliga ha detallat en l'escrit és el sistema de compensació per als aficionats locals, que tenien aquest partit dins del seu abonament anual. Aficions Unides (AFEPE), que aglutina les federacions de penyes, ha donat el vistiplau a aquest Pla de Compensació.

Els clubs i La Lliga, recentment nomenada Ambaixadora Honorífica de la Marca Espanya, també van explicar que treballaran de la mà de les principals institucions governamentals espanyoles, així com altres federacions i entitats esportives, per fomentar el futbol espanyol i els seus valors com a vehicle de promoció de la marca Espanya als Estats Units.

El partit de La Lliga a Miami proposat s'engloba dins Laliga North America, una joint venture anunciada a l'agost de gran abast i a llarg termini entre La Lliga i Relevent. Laliga North America té com a principal objectiu promoure el futbol als Estats Units i Canadà.