Puigdemont demana a C's que deixi d'encoratjar la confrontació social i la violència

El president fa una crida a no caure en les provocacions dels radicals

El president Carles Puigdemont ha publicat un missatge a través de la seva compta de Twitter després de l'escalada d'atacs feixistes contra els llaços grocs que ha estat víctima diversos municipis gironins i les paraules dels líders de Ciutadans que encoratjaven als ciutadans a practicar la repressió i la censura pels carrers de Catalunya.

Puigdemont ha fet una crida a no escalar el conflicte sobre la iniciativa dels llaços grocs "perquè totes les expressions tenen cabuda als carrers de Catalunya però mai hem de fer cap concessió ni a la violència ni a la censura", ha dit.

En aquest sentit, ha afegit que "l’espai públic pot i ha d’acollir totes les expressions democràtiques que han de ser respectades. A tots aquells que han dissenyat i encoratjat una escalada d’enfrontament els hem de fer front amb serenitat i sense caure en les seves provocacions que només alimenten actituds radicals que dificulten el necessari diàleg entre les parts", ha reblat.

El president ha recordat que la Generalitat i l’Estat s’han emplaçat al diàleg i que aquest "és el desig majoritari. La Generalitat no abdicarà de les seves competències però com sempre vol que la racionalitat democràtica i la cooperació siguin el camí per a resoldre els problemes. Per això proposem dialogar en l’àmbit que sigui més oportú i que sigui ja. Tots els que tenim responsabilitat hem d’implicar-nos sense ambigüitats ni contemplacions en la condemna de tot acte de violència que busqui coartar les llibertats d’expressió dels altres. Seria una greu irresponsabilitat encoratjar una confrontació social amb la finalitat d’interferir en el clima necessari que ha d’acompanyar tot moment de diàleg", ha puntualitzat.