Els Mossos aixequen acta per infracció de la Llei de Seguretat Ciutadana en l'acte feixista a la Bisbal

Ja han identificat al responsable de l'actuació il·legal

Els Mossos d'Esquadra han aixecat una acta per infracció de la Llei de Seguretat Ciutadana, també coneguda com Llei Mordassa, per una concentració no comunicada a la Bisbal d'Empordà aquesta matinada, on s'han retirat llaços grocs. Els agents han identificat una persona com a responsable de l'acte en el qual han participat una vuitantena de persones provinents del Maresme.

La concentració s'ha iniciat a Cabrera de Mar i des d'allà una vintena de cotxes s'han dirigit fins a la Bisbal. En aquest municipi, vestits de blanc i la majoria amb la cara tapada, s'han dedicat a treure llaços de les baranes del riu Daró i de les voltes.

Després, han anat fins a la Pera, on han arribat cap a les tres de la matinada i han fet el mateix amb els centenars de símbols que hi havia a la carretera d'accés i en d'altres punts del municipi. També n'han tret a Corçà, La Pera i a Sant Feliu de Guíxols. Estava previst que també ho fessin a Platja d'Aro però la Policia Local no té constància que finalment hi hagin actuat.

L'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, ha criticat durament l'actuació, tot i que ha admès que aquesta no és la primera vegada que passa. "El que els ciutadans volen mostrar amb els llaços és el seu rebuig al fet que hi hagi presos polítics perquè en qualsevol estat democràtic aquestes persones estarien en llibertat", ha dit.

Sobre la retirada, ha afirmat que "no deixa de ser curiós que hagi de venir gent de fora, gent organitzada, disfressada i tapada". "Quan un no té res a amagar i no té vergonya, va a cara descoberta", ha dit. En aquest sentit, ha lamentat que "s'actuï d'aquesta forma en la qual pràcticament semblen delinqüents en lloc de ciutadans de peu".

L'alcaldessa de Corçà, Carme Güell, també ha lamentat els fets i ha dit que son "un poble pacífic" i que "el civisme ha d'imperar". Per la seva banda, l'alcaldessa de La Pera, Mº Lluïsa Teixidor, ha assegurat que no és la primera vegada que això passa però que mai havien anat "tan organitzats". "Aquí qui posa els llaços va amb la cara descoberta i ells han de venir de nit i amb la cara tapada perquè no puguem veure qui fa les malifetes", ha dit. "A ells no els agraden els llaços i a nosaltres no ens agrada tenir polítics a la presó i exiliats", ha afegit.

El coordinador de l'ANC, Àdam Bertran, també s'ha mostrat molt crític amb la situació. "Necessiten trobar-se persones d'arreu de Catalunya per generar un conflicte on no n'hi ha", ha dit. En aquest sentit, ha fet una crida a "deixar de generar conflictes" i a respectar "la llibertat d'expressió". "Que ells pengin el que vulguin però que no ens treguin la nostra llibertat", ha insistit. Sobre el fet que anessin amb la cara tapada ha dit que "potser és que tenen por perquè potser estan fent alguna cosa dolenta".

Bertran ja ha avançat que tenen previst tornar a col·locar llaços grocs als municipis afectats i que ho faran en les properes hores i dies.