Troben tres gossos perillosos desatesos a Bellcaire d'Empordà i en denuncien els amos

Una veïna va viralitzar el cas a Twitter

Els Mossos d'Esquadra han intervingut tres gossos potencialment perillosos a Bellcaire d'Empordà (Baix Empordà), a qui els seus propietaris tenien del tot desatesos. Els animals s'estaven hores a ple sol durant l'onada de calor, sense aigua i envoltats d'excrements.

El cas es va donar a conèixer arran de les piulades que una veïna va fer a Twitter, denunciant l'estat en què es trobaven els gossos. D'ençà de divendres i fins ahir, quan els Mossos van endur-se els animals, en va fer una cada dia.

La dona, que també és regidora d'ERC a l'Escala (Alt Empordà), criticava que els animals s'estaven hores a ple sol, suportant altes temperatures, i no tenien aigua. Va penjar una foto on es veien els gossos envoltats d'excrements i també va dir que, inicialment, n'hi havia quatre. Però que un s'havia mort.

Desatesos i sense mesures de seguretat

Arran d'això, els Mossos d'Esquadra han dut a terme una inspecció al domicili. I allà, han certificat que els tres gossos de raça potencialment perillosa es trobaven desatesos. I que el lloc on s'estaven –un pati posterior- no complia amb les mesures de seguretat adequades per tenir-hi animals d'aquesta raça.

Per això, els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) i els de la comissaria de la Bisbal d'Empordà han intervingut els gossos i els han traslladat fins a la protectora. En paral·lel, els Mossos també n'han denunciat els seus propietaris per infringir tant la Llei de tinença de gossos potencialment perillosos com la Llei de protecció dels animals.