Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida exploten la seva química en un concert intimista a Peralada

Han creat un repertori únic exclusiu per al festival

Sílvia Pérez Cruz ha interromput la gira d'aquest estiu per estrenar un espectacle amb el pianista Marco Mezquida en el Festival del Castell de Peralada (Alt Empordà). La fusió dels dos artistes ha enamorat el públic amb un ambient intimista que construïa un diàleg entre la veu de Pérez Cruz i el piano de Mezquida. El concert d'aquest dijous a la nit ha estat una ocasió única per veure la cantant i el pianista compartint escenari.

El repertori ha estat creat a mida per l'ocasió, però s'hi han pogut sentir alguns temes compostos per la mateixa Pérez Cruz com ara 'Plumita' o 'Mañana', però també han interpretat versions musicades de referents literaris com 'Ploro' de Terra Baixa o 'Estimat' de Cyrano.

Aquest ha estat el primer concert que han ofert els dos artistes. Tot i que la palafrugellenca ha assegurat que "fa molt de temps" que es coneixen, fins ara no s'havien unit mai "per fer música". Pérez Cruz fusiona diferents estils com el fado, jazz, pop o flamenc i Mezquida domina més el jazz i la improvisació. Però, segons el pianista, tots dos tenen "alguna cosa similar en entendre la música" i aquest és l'ingredient clau perquè la barreja funcioni.

Durant les primeres converses per crear el repertori, els dos artistes van veure que compartien "un potencial molt bo" que convida a "jugar" amb la música. Per això creuen que el concert ha servit per "gaudir segon a segon" de la seva gran passió: la música.

Pérez Cruz també ha tret la guitarra en el quart tema per interpretar un dels temes del seu repertori i ha aprofitat l'ocasió per saludar al públic ràpidament, vergonyosa de comprovar com en aquell espai tan íntim que havien creat hi pogués haver 1.800 persones observant-los.

Per això, la cantant s'ha limitat a agrair la seva presència i constatar la connexió que tenen amb Mezquida assegurant que el pianista la fa "feliç" i amb ell se sent "millor". I després d'aquest breu discurs s'ha posat mans a la guitarra per "fer música que és el motiu pel qual estem a aquí".

De fet el concert ha engegat amb la cantant asseguda a terra, al costat del pianista, amb poca llum, la justa per intuir les seves siluetes i recrear un ambient tranquil i íntim. A partir d'aquí, el joc entre la veu i el piano ha anat seguint, però sempre amb la llum justa i necessària per saber en quin punt de l'escenari es trobaven al llarg de les dues hores llargues de concert.

Sílvia Pérez Cruz aterrava per primera vegada al Festival de Peralada el 2009 amb l'espectacle 'La leyenda del Tiempo' en què s'homenatjava a Camarón de la Isla. L'espectacle també va estrenar-se a Peralda i no va deixar indiferent a ningú. Pràcticament 10 anys després, Pérez Cruz torna al festival de l'Alt Empordà amb un nou repertori i immersa en la gira 'Vestida de nit'.

Per la seva banda, Marc Mezquida va debutar al festival fa dos estius al costat d'Alfonso Vilallonga amb l'espectacle 'J'ai deux amours' en què es va poder sentir bona part dels millors temes de la 'chanson' francesa en un duo inèdit. Mezquida i Alfonso van transformar l'escenari de Peralada en una recreació de l'ambient de cabaret.