Madrenas acusa VOX de voler ''aixafar i esclafar ideologies diferents'' a la seva

L'alcaldessa desitja que la fiscalia no accepti a tràmit la denuncia que li han posat

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, considera que la querella presentada per "l'organització política d'extrema dreta" VOX en contra de la seva figura per aprovar el canvi de nom de la plaça U d'octubre de 2017 és un intent per "aixafar i esclafar ideologies diferents".
A més, Madrenas veu amb preocupació la "impunitat" amb què actua la formació política i creu que "en algun moment algú haurà de dir prou". Per això l'alcaldessa desitja que aquest moment arribi de la mà de la fiscalia, "que ara depèn de l'actual govern del PSOE" -ha matisat- i que no s'admeti a tràmit la querella. Considera que aquesta acció permetria posicionar l'actual govern espanyol del "bàndol" d'aquells que "defensin els drets i la democràcia". De tota manera, Madrenas ha assegurat que no té por perquè no ha fet "absolutament res" i manté que el canvi de nom de la plaça gironina respon a "un acte comunitari".
 
Sobre el llistat de delictes que li atribueixen des de VOX en la querella presentada, Madrenas considera que no hi ha base jurídica per demostrar-los i que a partir d'aquestes actuacions el partit "està intentant empresonar les idees". A més, ha afegit que les seves funcions s'han limitat a "defensar els drets i les llibertats de la ciutadania" i que "això només molesta els feixistes".
 
D'altra banda, l'alcaldessa de Girona també ha agraït totes les mostres de suport rebudes, tot i que ha afirmat que no l'havia sorprès rebre-les "perquè estem tots junts en aquest trajecte". De moment, el president de la Generalitat, Quim Torra, ja ha expressat el seu suport a l'alcaldessa, així com també ho han fet altres autoritats, alcaldes i regidors del plenari través de les xarxes socials, a banda de ciutadans.

Per últim, Madrenas també ha respost que "tots estem cridats a ser còmplices per cada persona que rep aquestes envestides" i per això assegura que estarà al costat de qualsevol que rebi cap mena d'ofensiva en contra del procés. Però que, en cap cas, això desviarà les forces independentistes per seguir "treballant per construir la República catalana".

Segons la querella que ha presentat VOX contra Madrenas, l'alcaldessa podria haver incorregut en delictes d'incitació a l'odi, ultratge a Espanya, contra l'honor, malversació de fons públics i desobediència al Tribunal Constitucional permetent el canvi de nom de Plaça de la Constitució a plaça de l'U d'octubre de 2017.