Denunciat un pescador per capturar deu llagostes de mida inferior a la reglamentària

L'home les va dur a la llotja de l'Estartit per validar-les

Els Mossos d’Esquadra van denunciar, el passat 10 de juliol, un home, de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí de l’Estartit (Baix Empordà), per incomplir la llei 2/2010 de pesca i acció marítima.

El matí del 10 de juliol agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Girona van realitzar una inspecció de pesca al port de la població de l’Estartit (Baix Empordà).

Els agents van observar com un pescador professional descarregava la captura del dia i que hi havia unes llagostes (Palinurus elephas) que aparentment no tenien la talla reglamentària.

Un cop el pescador va dur la captura a la llotja per validar-la, els agents van fer la inspecció de la mateixa conjuntament amb la llotja. Quan es van pesar i mesurar les llagostes, la patrulla va constatar que tenien una mida molt inferior a la reglamentària.

Les llagostes han de tenir una talla mínima de 9 cm de cefalotòrax i, en les medicions practicades pels agents, es va poder constatar que gairebé totes tenien una mida al voltant de 5 cm.

Un exemplar de llagosta pot tenir com a talla màxima 40-45 cm i si es produeix una captura accidental d’un exemplar immadur s’ha de retornar al seu medi. Davant les evidències, la policia va aixecar una acta al pescador per incomplir la llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítima.

L’acta de denúncia es va trametre als serveis territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Girona. Aquesta actuació està emmarcada dins l’acord de col·laboració entre la direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l’objectiu d’optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.