Calella de Palafrugell viu la seva Cantada d'Havaneres més reivindicativa

La pràctica totalitat d'assistents van fer onejar un mocador groc al cant de 'La bella Lola'

Un any més, milers de persones han passat per Calella de Palafrugell per gaudir de la tradicional Cantada d'Havaneres. L'acte ha començat amb una interpretació de la sardana 'Girona m'enamora' a càrrec de Jordi Molina i Pere Pau Ximenis. Després ha estat el torn de Portbó, que han estat presents des de la primera edició. Els locals, que han tingut un record pels presos polítics, han interpretat cinc temes: 'La hamaca', 'Margarita i el mar', 'Bitxintxo', 'La vida és així' i 'Vell mariner'.

Després ha estat el torn de l'Empordanet, un dels més aplaudits i que han interpretat temes com 'L'univers dins nostre' o 'quan més mar més vela'. Darrere seu ha estat el torn d'un dels grups més "interessants" segons el director artístic de la cantada, Oriol Oller. Haváname, un grup cubà i format per tres dones i un acompanyant a la guitarra. Els quatre artistes han arrencat llargs aplaudiments especialment quan ha sonat 'Habaneras de la Habana'.

Els últims a pujar a l'escenari de la Platja de Portbó han estat Peix fregit que han interpretat 'Rosa dels vents', 'El cafetal', 'Gavina bonica', 'Veinte años' i 'Pels camins que té la mar'. El concert s'ha tancat amb els dos clàssics de les havaneres catalanes i que han interpretat els quatre grups conjuntament. 'La bella Lola', seguida amb el tradicional oneig dels mocadors blancs per part del públic, i 'El meu avi' que ha aixecat dels seients els assistents a la cantada.

Una de les particularitats aquest any ha estat la decisió de l'organització de repartir mocadors blancs i grocs per tal que els assistents escollissin quin volien fer onejar al vent, quan ha sonat 'La bella Lola'. A l'acte també hi ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, que al matí havia visitat la tomba del president Josep Irla a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).