El retrocés turístic de Figueres l'obliga a invertir 35.000 euros per portar turistes de l'Escala i Perpinyà

El consistori pagarà autobusos perquè visitin la ciutat

La ciutat de Figueres (Alt Empordà) ja no és pol d'atracció turística i és per això que ha decidit posar-hi solució a través d'una nova campanya de promoció turística i comercial sota el títol 'Figueres, as you like!". La iniciativa preveu posar autobusos gratuïts des de l'Escala i Perpinyà (Rosselló) per portar turistes a la ciutat i fomentar que hi facin activitats i despesa.

El servei funcionarà del 9 de juliol fins al 31 d'agost. De l'Escala, sortiran els dilluns i els dimecres a tres quarts del nou del matí. Durant el trajecte, pararan a recollir visitants als càmpings de Sant Pere Pescador i a Roses. A la Catalunya Nord, els combois oferiran rutes els dimarts i els dijous amb sortida a la mateixa hora de Sant Cyprien i parada a Perpinyà.

La previsió és que els turistes arribin a la ciutat, acompanyats d'un guia, pels volts de dos quarts d'onze del matí. Un cop aquí se'ls oferirà una ruta pel centre de la ciutat amb destí l'Oficina de Turisme. Després, participaran en un tast de vins i disposaran de temps lliure fins cap a les cinc de la tarda. Els que ho desitgin, també podran visitar de forma gratuïta el castell de Sant Ferran, una hora abans de la tornada als seus llocs d'origen.

A més, podran gaudir de descomptes en diversos comerços adherits a l'associació Comerç Figueres. L'Ajuntament de Figueres promou la iniciativa amb un pressupost que ronda els 35.000 euros. Per a fer-ho possible, s'han mantingut contactes amb els càmpings de la zona, oficines de turisme i agents turístics dels diferents municipis implicats.