Arrenca el Vè festival Clownia amb totes les entrades esgotades

Enguany presenta el cartell més internacional

El festival Clownia de Sant Joan de les Abadesses arriba aquest 2018 a la seva cinquena edició consolidat com el festival familiar i d’àmbit festiu més representatius del panorama català actual. Si a les darreres edicions, que han penjat sempre el cartell d’entrades exhaurides, els amfitrions Txarango havien preparat un cartell de luxe, la del cinquè aniversari no ha quedat enrere. Al contrari. El Clownia 2018 celebrarà el seu cinquè aniversari amb la programació més ambiciosa i internacional de la seva història.

El Clownia 2018 se celebrarà íntegrament a Sant Joan de les Abadesses una setmana més tard de l’habitual: del 28 de juny a l’1 de juliol. Enguany la programació se centrarà en artistes tant nacionals com internacionals i espectacles pensats per a tots els públics, des de circ per als més petits fins als grans grups de la música catalana i internacional actual. En total, una trentena d’artistes ompliran els diferents escenaris del Clownia de música i nous ritmes com els australians The Cat Empire i la seva fusió de jazz, reggae, ritmes llatins i ska iniciàtic. Els amfitrions Txarango se’ls han anat trobant per festivals d’arreu i fins i tot van gravar plegats “Som foc” al disc El cor de la terra. Serà una oportunitat de luxe per veure’ls compartir escenari per primera vegada. També cal destacar la presència al Clownia 2018 dels alemanys Bukahara que els Txarango van convidar a la presentació del seu darrer disc al Poble Espanyol. Els acompanyaran també dues formacions clàssiques llatinoamericanes. Per un costat els argentins mítics de la música festiva Los Caligaris. Per altra, un dels grups més importants de l’Amèrica Llatina, els colombians Doctor Krápula. L’apartat internacional el completen els holandesos súper festius Bazzookas.

Com és habitual, pel Clownia hi passaran els grans noms de la música festiva actual. Els Catarres, vells coneguts del Clownia, hi presentaran el seu nou disc, Tots els meus principis. Els amfitrions Txarango faran una actuació única que comptarà amb les col·laboracions de molts dels seus amics. L’ex líder dels Obrint Pas, Xavi Sarrià, també portarà les cançons del seu primer treball en solitari, Amb l’esperança entre les dents. De la mateixa manera, Doctor Prats hi presentaran el seu tercer disc, encara sense títol. També passaran pel Clownia dues grans llegendes de la rumba fusionada com Sabor de Gràcia i Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. Tampoc podien fallar algunes de les grans veus femenines del gènere, com Amparanoia, Marinah o Roba Estesa. Menció a part mereix el projecte d’un vell conegut de Txarango, Marcel Lázara i Júlia Arrey, que hi presentaran el seu disc de debut Sonhos na rua. Pedalant endeins. També el raper mallorquí Valtonyc i els reis de la festa major gironins, l’Orquestra Di-Versiones que repeteixen a Sant Joan de les Abadesses.

Del País Valencià, sense cap mena de dubte, el territori més inspirat del gènere, arribaran El Diluvi i Auxili. Per altra banda, i com és habitual, el Clownia serà l’aparador de luxe de formacions emergents i imprescindibles com el reggae espectacular dels lleidatans Koers, de l’alegria musical dels barcelonins La Mulata, del folk festiu dels O Sonoro Maxín, de la cantautora Suu, del duet tendre Jo Jet i Maria Ribot.

El Dj resident del Clownia, tornarà a ser Dj OGT, que aquest 2018 celebra el seu desè aniversari darrere dels plats.

Per altra banda es torna a apostar per l’oferta d’espectacles de circ i familiars de primera categoria. D’entrada, el Gran Cabaret Clownia amb Guillem Albà & La Marabunta. Sense cap mena de dubte, serà l’espectacle més sonat i irreverent del festival. Els acompanyaran Ivan Prado de Pallasos en Rebeldía, El Pot Petit, sense cap mena de dubte una de les companyies de música familiar de més èxit, i Pam i Peu, la companyia de circ que tornaran a portar al Clownia humor i acrobàcies.

Tot i que l’Espai Consciència i les activitats relacionades, es presentaran més endavant, el Clownia ja avança l’espectacle Ovidi4, que David Caño, Borja Penalba, Mireia Vives i David Fernàndez han dedicat a Ovidi Montllor.