El detingut per violar una menor a Palamós la va agredir sexualment en un edifici en obres

El suposat autor i un segon arrestat queden a disposició de la fiscalia de menors

L'agressió sexual a Palamós, una de les quatre denunciades arreu de Catalunya durant la revetlla, va tenir lloc pels voltants de les quatre de la matinada. La víctima, una menor de 15 anys, havia anat al municipi a celebrar la revetlla a la zona de la platja. Aquí és també on hi ha instal·lades les barraques de la festa major i on s'hi celebren els concerts.

En el moment de l'agressió sexual, però, la víctima no es trobava a la sorra, sinó a prop d'un edifici en obres situat a la zona de l'eixample de Palamós (entre el passeig del Mar i l'avinguda Catalunya). Va ser aquí on l'agressor, que també és menor d'edat, la va abordar, la va amenaçar i la violar.

Mentre el suposat autor material agredia la menor, a la zona va arribar-hi un altres jove. Aquest sospitós, segons apunta la investigació, no va prendre part activa en la violació, però tampoc va fer res per aturar-la. Després de l'agressió sexual, tots dos van marxar del lloc.

La víctima va demanar ajudar a uns amics, va donar l'alerta als Mossos d'Esquadra i va descriure l'agressor. Poca estona després, la policia va poder detenir els dos joves. A més, els agents van inspeccionar la zona en obres i hi van recollir indicis que podrien tenir relació amb el cas (i que ara caldrà analitzar).

No es coneixien

Segons ha informat l'inspector portaveu dels Mossos d'Esquadra, Albert Oliva, les primeres informacions apunten que víctima i agressor no es coneixien prèviament. Aquest mateix diumenge, els Mossos d'Esquadra van deixar sense efecte la detenció del segon arrestat.

Els dos detinguts, que tenen 14 i 15 anys, passen a disposició de la fiscalia de menors. L'inspector portaveu dels Mossos ha explicat que "no es preveuen més detencions" en relació amb el cas. Albert Oliva ha dit que, des d'un principi, la "prioritat" dels agents va ser localitzar els suposats autors de l'agressió sexual, i ja ha avançat que encara queden "proves per fer", que s'incorporaran a la investigació.

El portaveu dels Mossos d'Esquadra, però, sí que ha subratllat la "importància" que davant una agressió sexual com la de Palamós, allò que cal és denunciar-la. "Cada vegada que una persona es trobi en una situació com aquesta, és important tenir interioritzat que cal denunciar la violació", ha indicat, precisant que gràcies a això els agents van poder detenir "relativament ràpid" els dos menors implicats.

Per la seva banda, el director general de la Policia, Albert Martínez, també ha insistit en "la rellevància" que té la denúncia en aquests casos. Martínez ha posat l'accent la "importància de la sensibilització i l'esforç" que fa la ciutadania davant els casos d'agressions sexuals.