Denuncien una agressió sexual a una menor a Palamós

És una de les quatre detectades durant la revetlla de Sant Joan

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat que no hi ha hagut baralles multitudinàries ni homicidis durant la revetlla de Sant Joan i ha detallat que els Mossos d'Esquadra han detingut deu persones per conflictes relacionats amb la celebració, una xifra inferior a la de 2017 quan se'n van arrestar tretze.

Alhora ha detallat que s'han registrat tres denúncies per abús o agressió sexual a la ciutat de Barcelona i una a Palamós (Baix Empordà). Aquesta darrera correspon a una menor que es trobava a la platja. Buch ha fet aquestes valoracions en una roda de premsa de balanç de Sant Joan que s'ha celebrat al departament d'Interior on també ha aprofitat per demanar als conductors "molta atenció i paciència" en l'operació tornada que s'allargarà fins la mitjanit d'aquest diumenge.

Tot i que no ha entrat a valorar si aquesta xifra és superior o inferior a la d'altres anys, sí que ha dit que episodis ocorreguts en festes com el Sant Fermí de 2017 "fan que possibles agressors es repensin actuar i que la ciutadania estigui més atenta i emetent".

Alhora ha explicat que cada cop hi ha més denuncies per situacions d'aquesta tipologia: "El que fa uns anys ens semblava que era tolerable ara som els primers en denunciar-ho perquè va canviant el comportament ciutadà", ha comentat el conseller que ha remarcat que ara hi ha "rebuig social". En aquesta línia ha recordat que la tendència és que aquesta mena d'agressions s'incrementin durant l'estiu.

Més menors ferits

Buch també s'ha referit al fet que s'hagi incrementat un 56% la xifra de menors d'onze anys ferits durant la revetlla. El conseller ha reconegut que cal seguir treballant per fer pedagogia perquè llençar petards no suposi un risc. "Reforçarem tots els avisos adreçats menors però també als pares des de Protecció Civil i des d'Ensenyament", ha indicat.

El responsable d'Interior ha aprofitat la seva compareixença per tornar a demanar "precaució" a la ciutadania. Buch ha recordat que fins la mitjanit d'aquest diumenge segueix vigent el dispositiu d'operació Sant Joan. La previsió és que 288.000 vehicles tornin a l'àrea de Barcelona. "La via amb més retencions serà l'AP-7" ha remarcat Buch que ha demanat als conductors "atenció, recordar no prendre alcohol, res de distraccions i paciència".