Caldes de Malavella dona l'esquena a Felip VI i la Fundació Princesa de Girona

Diuen que el monarca no serà benvingut al municipi

L'equip de govern de l'Ajuntament de Caldes de Malavella (Selva), encapçalat per Salvador Balliu (CiU), ha emès un comunicat on manifesten el seu "profund rebuig" a la presència de Felip VI al municipi de cares a la celebració de la trobada anual de 'Rescatadors de talent' que tindrà lloc el 29 de juny a l'hotel Camiral del municipi.

Aquest és un acte organitzat per la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) que s'han vist obligats a canviar l'emplaçament dels premis (28 de juny al Mas Marroch i el dia següent a Caldes de Malavella), després de la negativa de l'Ajuntament de Girona de cedir l'Auditori perquè hi fan obres. Amb tot, el consistori de la Selva s'ha mostrat contrari a la presència del monarca pel "discurs indigne que el rei va fer el dia 3 d’octubre, amb un silenci absolut sobre les víctimes de la brutal repressió policial que va colpejar i agredir ciutadans i ciutadanes pacífics a Catalunya l’1 d’octubre passat", apunten.

No només això, des de l'equip de govern asseguren que la FPdGi "pot contractar i fer allò que vulgui en unes instal·lacions privades, però ha de saber que als carrers i places de Caldes de Malavella no hi serà mai ben rebut".

Vilablareix també en contra

L'anunci del canvi de lloc de l'entrega de premis tampoc ha agradat a l'alcalde de Vilablareix. En una piulada, David Mascort afirma que no pot "acceptar de cap manera" que "una entitat que representa els qui ens piquen, ens empresonen o ens fan marxar del país" vagi al municipi a "fer festetes". Tot i això, en una segona publicació també subratlla que es tracta d'un acte privat en un espai privat i que, com a ajuntament, no poden evitar-ho.