El jutge envia a presó el detingut per segrestar la dona a la Cellera i agredir-la sexualment

La causa està oberta per delictes de detenció il·legal, coaccions i agressió sexual

El Jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners ha ordenat l'ingrés a presó, comunicada i sense fiança del detingut per segrestar la dona durant quatre dies a la Cellera de Ter, colpejar-la i agredir-la sexualment. La causa està oberta per delictes de detenció il·legal, coaccions i agressió sexual. A més, el jutjat especialitzat en violència domèstica també ha dictat una ordre d'allunyament cap a la víctima, segons informa el TSJC.
La mateixa víctima, d'origen indi, va ser qui va demanar ajuda dimarts als vigilants municipals després que, segons afirmava, el marit la fes fora de casa al cap de quatre dies de captiveri. La dona va explicar als Mossos que el seu marit la va tancar amb pany i clau tan bon punt van arribar al poble i que la tenia totalment sotmesa perquè la picava amb un pal o l'amenaçava amb un ganivet. Els agents, després de prendre-li declaració, van intentar localitzar el marit, però no era al pis. Finalment, dimecres l'home, que també és indi i té 51 anys, es va presentar voluntàriament a la comissaria de Santa Coloma de Farners, on la policia el va detenir.
 
Dimarts a la tarda, poc després de dos quarts de sis, la víctima va demanar ajuda als vigilants municipals de la Cellera de Ter. La noia, que és d'origen indi, caminava sola pel carrer i tenia moltes dificultats per fer-se entendre, perquè no parlava ni català ni castellà. Els vigilants van alertar els Mossos d'Esquadra i, amb l'ajuda d'un intèrpret, la dona va relatar que el seu marit l'havia retinguda en un pis del poble i no la deixava sortir.

La noia, que és nascuda a la Índia, va relatar als agents que feia tan sols quatre dies que havia arribat a la Cellera de Ter per viure amb el seu marit, un home de 51 anys també d'origen indi. Segons la seva versió, d'ençà que va entrar al pis, el marit la va tancar a pany i clau i no la deixava sortir. A més, la picava amb un pal, l'amenaçava amb un ganivet i, en diverses ocasions, l'havia agredida sexualment.

Quan va anar a demanar ajuda als vigilants, feia poc que l'home l'havia fet fora de casa. Els agents van portar la noia fins a l'hospital Santa Caterina de Salt perquè els metges l'examinessin i, en paral·lel, van anar a buscar el marit al domicili on la parella convivia. Allà, però, no el van trobar.

Els Mossos d'Esquadra van intentar localitzar-lo durant hores, però va ser debades. I dimecres al matí, ell mateix es va presentar voluntàriament a la comissaria de Santa Coloma de Farners, on el van detenir.

El detingut va passar a disposició de Jutjat d'instrucció 2 de Santa Coloma de Farners dijous però el jutge va posposar la decisió fins avui perquè va sol·licitar una diligència que considerava "necessària" per resoldre. Aquest divendres, el jutge ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per delictes de detenció il·legal, coaccions i agressió sexual.