Les acusacions mantenen la petició de 21 anys de presó pel crim al Caribbean

Les defenses han modificat el relat dels fets

Després d'escoltar tots els testimonis, els investigadors, els forenses i la declaració dels dos processats al judici, el fiscal Víctor Pillado i l'advocada de l'acusació particular Mònica Tarradellas mantenen l'acusació per assassinat contra els dos acusats de clavar una pallissa mortal a un jove a l'exterior de la discoteca Caribbean de Girona el 31 de gener del 2016.

Tot i això, tant la fiscalia com la família de la víctima han modificat el relat de fets tenint en compte les declaracions dels diversos testimonis. Sostenen que durant la nit hi va haver una primera baralla amb un dels acusats, Taoufik el Y. i la víctima implicats. Segons el relat de les acusacions, durant la disputa (provocada per un deute de drogues) el processat va agredir la víctima, qui va respondre traient un ganivet i fent-li un tall al llavi a l'acusat.

Segons les acusacions, l'altre acusat, Mohamed B., va arribar al lloc de la baralla en aquest moment i va veure Taoufik el Y. ensangonat i el seu agressor que fugia corrents. Llavors, després que Taoufik el Y. l'instés a atrapar-lo, el va perseguir. Uns metres més enllà, va aconseguir aturar-lo.

Aleshores, sostenen fiscalia i acusació particular, entre els dos el van començar a colpejar, sobretot a la zona del cap. Tot i que reconeixen que Mohamed B. va para d'atonyinar la víctima "segons abans" que acabés l'agressió, afegeixen que en aquest moment el jove agredit ja estava estès a terra, "indefens" i sense possibilitat de defensar-se mentre Taoufik el Y. continuava donant-li cosses al cap.

Les acusacions exposen que Mohamed B. també tenia intenció de matar la víctima o, com a mínim, sabia que era "probable" que morís com a conseqüència de l'agressió. "Les zones del cos atacades, la virulència i la reiteració dels cops van ser idònia per causar-li la mort", subratlla l'advocada de l'acusació particular.

Legítima defensa

L'advocat de Taoufik el Y., Joan Pere Zapata, ha elevat a definitiu el seu escrit de conclusions provisionals i argumenta que no va ser un assassinat, sinó un homicidi imprudent en concurs amb un delicte de lesions. A més, sol·licita diverses atenuants perquè sosté que el processat va actuar en legítima defensa, fruit d'un arravatament, sota l'efecte de les drogues i l'alcohol i que ha consignat 10.000 euros per reparar el dany.

La defensa de Mohamed B., encapçalada pel lletrat Sergio Noguero, sol·licita l'absolució perquè sosté que aquest acusat no va propinar cap dels cops mortals a la víctima. Segons el relat de fets que fa l'advocat, Taoufik el Y. va clavar "tres trepitjades al cap de la víctima amb tota la seva ràbia" quan Mohamed B. ja havia marxat del lloc. Com a alternativa proposa que es condemni Mohamed B. com a autor d'un delicte de lesions amb una atenuant d'embriaguesa perquè ell mateix va reconèixer que es va intercanviar algun cop de puny amb la víctima durant un primer forcejament.

Un cop les parts han formulat les conclusions, el magistrat-president entregarà l'objecte del veredicte als membres del jurat popular, que es retirarà a deliberar fins a tenir una decisió.