Jutgen els dos acusats de l'assassinat a l'exterior de la discoteca Caribbean

La víctima va morir tres dies després a l'hospital

Un jurat popular és l'encarregat de jutjar, a partir de dimecres a l'Audiència de Girona, els dos acusats pel crim a l'exterior de la discoteca Caribbean del 31 de gener del 2016. Segons el guió, al matí faran la tria dels membres del jurat i a la tarda començarà el judici amb les al·legacions prèvies de les parts. Està previst que els acusats declarin últims, el dia 28 de maig, i que entreguin l'objecte del veredicte el dia 30. Aleshores, el jurat es retirarà a deliberar.

Segons relata el fiscal a l'escrit d'acusació, cap a les tres de la matinada la víctima es va apropar a un jove que també estava dins la discoteca per reclamar-li que li tornés uns diners que s'havia quedat uns dies abans. Com que no li va fer cas, dues hores més tard, a les cinc, va tornar a demanar-li els diners.

En aquesta ocasió, l'altre jove estava acompanyat de l'acusat, Taoufik El Y., que va començar a discutir amb la víctima. La disputa va anar pujant de to i es va traslladar a l'exterior de la discoteca. "Un cop fora, la discussió es va transformar en baralla", exposa la fiscalia.

Segons el fiscal, durant la discussió la víctima li va "realitzar un tall a la zona de la cara" a Taoufik El Y. Després d'això, la víctima va intentar fugir corrent però el segon acusat Mohamed B. (que es trobava amb Taoufik El Y. a fora la discoteca) el va perseguir i atrapar. "Actuant de previ i comú acord, van atrapar la víctima quan corria per protegir-se i li van impedir que fugís del lloc", relata el fiscal Víctor Pillado.

Aleshores, continua exposant l'acusació pública, el van començar agredir propinant-li cops per tot el cos i el van arrossegar fins a un petit mur que hi havia davant la botiga Motos Traffach, situada a uns 170 metres de la discoteca. La fiscalia exposa que els acusats van actuar "amb la intenció d'acabar amb la vida" de la víctima o "essent plenament conscients" que el podien matar.

Un cop el tenien acorralat contra la paret i "tenint la víctima completament indefensa", el van continuar colpejant per tot el cos però, sobretot, a la zona del cap. El fiscal recull que Mohamed B. va deixar d'apallissar-lo "moments abans" que ho fes Taoufik El Y., que "va haver de ser subjectat per diferents persones presents perquè finalitzés l'atac". Els cops van causar un traumatisme cranioencefàlic a la víctima. Tot i que el van traslladar immediatament a l'hospital Trueta de Girona, no va poder superar les ferides i va morir tres dies després.

"Les zones del cos atacades així com la virulència dels cops, eren idonis per causar la mort de la víctima, com efectivament va passar", conclou el fiscal. Per això, acusa Taoufik El Y. i Mohamed B. d'un delicte d'assassinat i demana per a cadascun d'ells una pena de 21 anys de presó i 7 anys de llibertat vigilada.

Absolució i imprudència

L'advocat de Mohamed B., Sergio Noguero, nega l'assassinat. Segons el seu escrit, aquella matinada l'acusat estava amb la seva parella a la discoteca i durant la nit va estar consumint cocaïna, marihuana i alcohol fins que el personal de seguretat els va fer fora. Un cop a l'exterior, i mentre parlava amb un controlador d'accés per tornar a entrar al local, va veure com un grup de persones començava una baralla.

"Amb intenció d'anar a veure què estava passant, es va dirigir cap al grup i en aquell moment va veure un conegut que li ensenyava la cara ensangonada amb un tall als llavis", relata Noguero. Aleshores, es va adonar que una persona arrancava a córrer per fugir i la seva "reacció immediata" va ser perseguir-lo per atrapar-lo.

Va aconseguir fer-lo ensopegar i, tots dos, es van "intercanviar cops", detalla la defensa. Quan l'altre acusat va arribar al lloc on eren, Mohamed B. va decidir marxar i tornar cap a la discoteca. "La víctima estava plenament conscient", argumenta. Per això, la defensa sosté que Mohamed B. no va tenir res a veure amb la pallissa mortal i sol·licita d'absolució.

Per la seva banda, la defensa de Taoufik El Y., Joan Pere Zapata, sosté que va ser un homicidi imprudent en concurs amb un delicte de lesions. A més, considera que concorren fins a quatre circumstàncies atenuants: de legítima defensa, arravatament, intoxicació per drogues i alcohol i reparació del dany. Sol·licita que imposin a aquest acusat una condemna de 2 anys de presó.

Una altra baralla al Caribbean

No és la primera vegada que un crim a l'exterior de la discoteca Caribbean arriba a judici a l'Audiència de Girona. El juliol del 2014 van condemnar a 3 anys i 6 mesos de presó l'acusat de matar un home d'un cop de puny el 24 de febrer del 2012. La sentència condemnava Lucjan Jan Niesyn com a autor d'un delicte de lesions en concurs ideal amb un delicte d'homicidi imprudent. La sentència descartava que Niesyn tingués intenció de matar quan va propinar un cop de puny "brutal i directe" a la cara de la víctima. L'Audiència també va condemnar Andrei Mihaita Tanasa a 1 any i mig de presó per trencar la mandíbula a un amic de la víctima mortal.