Un dels acusats del crim del Caribbean es desentén i l'altre diu que es va defensar

Coincideixen a dir que havien consumit alcohol, cocaïna i marihuana

Els dos acusats que s'enfronten a 21 anys de presó cadascun per assassinar un jove a l'exterior de la discoteca Caribbean de Girona han donat la seva versió dels fets aquest dilluns a l'Audiència de Girona. El primer ha estat Taoufik El Y., que s'ha acollit al seu dret a no declarar i només ha respost a les preguntes del seu advocat. Tot i això, el fiscal ha formulat una bateria amb més de 200 preguntes per esclarir la seva implicació en els fets i que han quedat sense resposta.

El processat ha assegurat que aquella nit es va limitar a "defensar-se". Segons ha explicat, va anar a la discoteca amb un amic (que també va estar investigat en el cas però finalment no va acabar acusat i va declarar com a testimoni) i, mentre estava dins el local, se'ls hi va apropar un noi que "no coneixia de res" i va començar a increpar el seu amic. "Estava molt pesat i alterat", ha dit. Segons la seva versió, era la víctima i li reclamava al seu acompanyant un deute per un afer de dogues.

"Ell li deia que ens deixés tranquils però insistia molt", ha afegit. La disputa es va acabar traslladant, unes hores després, a l'exterior de la discoteca. L'acusat ha afirmat que ja a fora la víctima es va "rebotar" amb ell, va treure un ganivet i el va agredir. "Sense cap motiu, no sé per què em va atacar", ha afegit. La víctima, ha continuat relatant, li va fer un tall al llavi. "Em vaig tapar la cara perquè tenia molta sang i molt dolor", ha descrit Taoufik el Y.

A partir d'aquí, afirma que només recorda que es van "barallar", que ell intentava protegir-se perquè pensava que el seu agressor continuava anant armat i que la disputa va durar "poc, un minut". "Quan ens van separar vaig agafar el cotxe i van anar directament a l'hospital", ha declarat. L'acusat afirma que no tenia intenció de matar ningú i que només es va "defensar amb les mans". "Si no m'hagués tallat el llavi no hauria passat res", diu.

L'acusat assegura estar "molt penedit" del que va passar "sense saber-ho". Taoufik el Y. afirma que no va descobrir que la víctima estava tan greu (va morir tres dies després a l'hospital) fins que va anar als Mossos d'Esquadra a interposar una denúncia contra el jove pel tall que li havia fet al llavi. "Demano perdó a la família, no era conscient del que estava fent", ha conclòs.

A més, també ha dit que la nit del 31 de gener del 2016 anava "molt borratxo" i havia consumit drogues. En cap moment de la seva declaració ha parlat de l'altre acusat, Mohamed B., que va ser qui, després de la disputa durant la qual el jove va agredir a Taoufik el Y., va sortir corrent darrere la víctima i va evitar que fugís.

"Em considero innocent"

Mohamed B. ha respost a les preguntes del fiscal, de l'acusació particular i dels dos advocats de la defensa. "No tinc res a amagar", ha ressaltat. Segons el seu relat, la nit de la baralla mortal va anar a discoteca amb la seva xicota i dues amigues més. Coneixia de vista a l'altre processat i, també, a la víctima però no era amic de cap i diu que tampoc sabia que una setmana abans hi hagués hagut cap problema per un afer de drogues.

Mohamed B. ha explicat que, mentre estava al Caribbean, va tenir una discussió amb la seva parella perquè es va posar "gelosa" i el personal de seguretat els va fer fora del local. Ja a l'exterior, i mentre parlava amb els vigilants perquè el deixessin tornar a entrar, va veure un "grup de gent". S'hi va apropar i de seguida va veure l'altre acusat ferit i un jove que marxava corrent. "Va dir agafa'l i li vaig anar darrere, em va sortir així", ha dit.

L'acusat subratlla que la seva intenció era evitar que fugís perquè poguessin trucar la policia perquè havia provocat una "ferida greu" a l'altre processat. Va aconseguir atrapar-lo i van començar a "forcejar". Sempre segons la seva versió, es va intercanviar dos o tres cops de puny amb la víctima i, quan Taoufik el Y. va arribar al lloc, va decidir marxar. "La víctima estava dreta i parlava", ha dit. Mohamed B. nega haver colpejar el jove mentre estava inconscient a terra o haver-lo arrossegat per les cames per situar-lo contra un mur.

Mohamed B. ha dit que es va creuar amb el personal de seguretat, que anava cap al lloc de la baralla, i va aprofitar que no estaven a la porta de la discoteca per tornar a entrar a dins. No va ser fins l'endemà que es va trobar un conegut que li va explicar que la víctima havia patit ferides greus. "No m'ho pensava, vaig pensar que era una baralla normal, com tantes altres que hi ha al local", ha exposat.

El processat també ha explicat que aquella nit va consumir alcohol i drogues però destaca que anava amb "el puntillo" i no es notava especialment afectat.

Veredicte del jurat

El judici contra els dos acusats d'assassinat es reprendrà dimarts al matí, quan les parts formularan les conclusions i els informes. Després, entregaran l'objecte del veredicte al jurat popular que es retirarà a deliberar. El fiscal Víctor Pillado i l'advocada de l'acusació particular, Mònica Tarradellas, demanen 21 anys de presó per a cadascun.

La defensa de Taoufik el Y., Joan Pere Zapata, considera que va ser un homicidi per imprudència en concurs amb un delicte de lesions. A més, sosté que concorren fins a quatre circumstàncies atenuants: de legítima defensa, arravatament, intoxicació per drogues i alcohol i reparació del dany. Sol·licita que imposin a aquest acusat una condemna de 2 anys de presó.

L'advocat de Mohamed B, Sergio Noguero, argumenta que aquest acusat no va tenir res a veure amb l'agressió mortal i sol·licita d'absolució.