Els autors del crim fora del Caribbean ''van matxucar a cops'' la víctima segons les acusacions

Els dos acusats s'enfronten a una pena de 21 anys de presó cadascun

El judici contra els dos acusats de propinar-li una pallissa mortal a un jove a l'exterior de la discoteca Caribbean de Girona la matinada del 31 de gener del 2016 ha començat aquest dimecres a l'Audiència de Girona.

Al matí han fet la tria del jurat popular encarregat de jutjar-los i a la tarda les parts han fet els seus al·legats previs. La fiscalia i l'acusació particular –que representa els familiars de la víctima- han assegurat que els dos processats van tenir una conducta "brutal" i que van "matxucar a cops" la víctima.

El relat de les defenses és molt diferent al de les acusacions. El lletrat d'un dels processats, Taoufik El Y., argumenta que el seu representat no tenia intenció de matar la víctima i que va actuar en legítima defensa, sota l'efecte de l'alcohol i les drogues i per arravatament. L'advocat de l'altre acusat, Mohamed B., sosté que quan li van propinar els cops que li van causar la mort, aquest processat no participava en l'agressió perquè "ja havia marxat".

Segons el seu relat de fets, els acusats van actuar per "venjança" quan, després d'una primera disputa a l'exterior de la discoteca durant la qual un dels acusats va resultar ferit, van "perseguir la víctima per evitar que fugís" i li van clavar cops a tot el cos. "I a zones tan sensibles i vitals com al cap", ha afegit l'acusació particular.

Les acusacions han dedicat bona part de les al·legacions a intentar desmuntar les tesis de les dues defenses, exercides pels advocats Sergio Noguero i Joan Pere Zapata. Descarten així que un dels acusats, Taoufik El Y. actués en legítima defensa, sota l'efecte de les drogues i l'alcohol o per arravatament. "No va existir cap estímul tan poderós com per justificar que el portés a matar", ha dit Pillado.

Tampoc creuen que la participació de Mohamed B. en l'agressió mortal sigui de menys entitat, tal i com sosté el seu advocat. "Entre els dos el van perseguir i colpejar de forma brutal mentre es trobava indefens a terra", ha argumentat Tarradellas. Per això, sostenen que els dos acusats són autors d'un delicte d'assassinat i sol·liciten una pena de 21 anys de presó per a cadascun d'ells.

La víctima va agredir primer

Zapata, que representa Taoufik El Y. ha afirmat que aquest acusat no tenia cap intenció de matar la víctima i que va actuar com a reacció a un agressió que havia rebut primer per part del jove que va morir. Segons ha subratllat, durant una primera disputa la víctima va treure un ganivet "de cuina" amb el qual li va fer un tall al llavi al processat.

A més, exposa que una prova que demostra que Taoufik El Y. no era conscient de la gravetat dels fets és que el van detenir quan ell mateix va anar a comissaria. No era per entregar-se, diu, sinó per interposar una denúncia contra la víctima per les lesions que li havia causat al llavi. "Si hagués tingut plena consciència d'haver-li provocat lesions tan greus, no hauria anat a la comissaria a denunciar", ha opinat. Per això, sosté que es va tractar d'un homicidi per imprudència en concurs amb lesions i sol·licita una pena de 2 anys de presó.

L'advocat de Mohamed B., Sergio Noguero, afirma que l'acusat no va tenir cap tipus de participació en la pallissa brutal. Noguero argumenta que el processat no va participar en cap disputa prèvia i que ni tan sols havia sortit de festa amb l'altre acusat, sinó que va anar a la discoteca amb la seva parella. El que va fer, segons la defensa, és "aturar una persona que havia comès un delicte".

"Sí que és veritat que es van creuar cops però Mohamed B. va marxar de seguida i fins i tot es va creuar amb el personal de seguretat, i aleshores la víctima estava conscient i parlava", argumenta Noguero que desvinculat aquest acusat de qualsevol cop que pogués causar la mort a la víctima. El jove va morir tres dies després a l'hospital. En base a aquest relat de fets, l'advocat demana l'absolució perquè considera que Mohamed B. no va cometre cap delicte.