Presó sense fiança per al tercer detingut per la baralla mortal fora la discoteca Caribbean

La investigació apunta que el jove és un dels que va colpejar la víctima

El jutjat d'instrucció número 1 de Girona ha ordenat presó provisional, comunicada i sense fiança per al tercer jove detingut per la seva implicació en la baralla mortal a l'exterior de la discoteca Caribbean de Girona.

La jutgessa li imputa un delicte d'homicidi, igual que als altres dos joves a qui els Mossos d'Esquadra ja havien detingut abans. Els testimonis assenyalen Mohamed B., de 21 anys i origen marroquí, com un dels que va colpejar la víctima juntament amb Taoufik El Y. la matinada del 31 de gener.

El tercer implicat, Mohamed T., està en llibertat a l'espera de judici. Arran de l'agressió, la víctima, un jove de 22 anys, va quedar malferit i va morir tres dies després a l'hospital.

La baralla mortal a l'exterior de la discoteca Caribbean, situada al Mas Xirgu, va tenir lloc la matinada del diumenge 31 de gener. La víctima, un jove de 22 anys, va morir pocs dies després a l'hospital a conseqüència de les ferides. Per aquest crim, els Mossos d'Esquadra ja van detenir dos nois de procedència marroquina. Un d'ells, Taoufik El Y., va ingressar a presó. I l'altre, Mohamed T., va sortir en llibertat provisional després de declarar. A tots dos se'ls imputa un delicte d'homicidi.

Aquest dijous ha passat a disposició del Jutjat d'instrucció número 1 de Girona el jove a qui els Mossos d'Esquadra van detenir la tarda del dia 29 de febrer a Salt (Gironès) per la seva suposada relació amb el crim. El detingut s'ha acollit al seu dret a no declarar i només ha respost a les preguntes que li ha fet el seu advocat amb la intenció de demostrar el seu arrelament al país.

La jutgessa ha enviat Mohamed B. a presó sense fiança i apunta que, segons la investigació, seria un dels autors materials del crim perquè els testimonis l'assenyalen com un dels dos que va colpejar la víctima a l'aparcament de Motos Trafach.

La tesi que sostenen els investigadors i les acusacions és que hi va haver un primer enfrontament entre dos dels ara processats i la víctima a la zona de fumadors de la discoteca, on es van barallar per un deute de drogues. Segons la jutgessa, Mohamed B. –que és un amic proper als altres dos investigats- va estar present en aquesta primera trifulga, tot i que no hi va participar. Segons la defensa, en aquest primer enfrontament la víctima va treure un ganivet i va fer un tall al llavi a Taoufik El Y.

El jutjat sosté que, aleshores, quan la víctima va sortir fora la discoteca i va arrencar a córrer, van ser Mohamed B. i Taoufik El Y. qui el van perseguir fins a atrapar-lo uns metres més avall. La investigació recull que van ser ells dos els qui van "propinar cops de puny, cops amb els genolls i puntades de peu a la cara i a la zona de l'estómac" a la víctima. També afegeix que el van continuar colpejant quan va caure a terra.

Com a resultat de l'agressió, la víctima va ingressar malferida a l'hospital Josep Trueta de Girona, on el van intervenir quirúrgicament. No va poder superar les ferides i va morir tres dies després com a conseqüència per un hematoma subdural.

Dos testimonis van identificar, dimecres, Mohamed B. com l'agressor que colpejava la víctima juntament amb Taoufik E Y. Per això, a jutgessa l'ha enviat a presó perquè s'enfronta a una acusació per un delicte contra la vida (homicidi) i, també, perquè no té arrelament al país, ni feina coneguda.