Presó sense fiança per a un dels detinguts per la mort d'un jove fora la discoteca Caribbean de Girona

La jutgessa deixa en llibertat l'altre arrestat però li retira el passaport i li prohibeix sortir del país

Els dos detinguts per l'agressió mortal a un jove de 22 anys en una baralla als afores de la discoteca Caribbean de Girona han passat aquest divendres a disposició judicial. Després de declarar, la jutgessa ha enviat a presó comunicada i sense fiança un dels dos arrestats, Taoufik El Y. perquè la investigació apunta que va ser l'autor directe dels cops que van acabar amb la vida de la víctima. L'altre detingut, Mohamed T., ha sortit en llibertat tot i que la jutgessa també li imputa un delicte d'homicidi.

La baralla que va acabar amb el jove mort va tenir lloc la matinada d'aquest passat diumenge. Els dos detinguts han reconegut davant la jutgessa que van tenir una trifulga amb la víctima, que va derivar en una baralla.

Els tres implicats, tots ells d'origen marroquí, es coneixien prèviament i uns dies abans de l'agressió van tenir una enganxada per un deute de drogues. L'enemistat era entre la víctima i Mohamed T. Quan es van trobar a la discoteca, van començar a fer-se retrets i la disputa va anar pujant de to.

Taoufik El Y. ha explicat que, mentre s'increpaven, la víctima va treure un ganivet i el va apunyalar a la zona del llavi. El jove va començar a sagnar i ha reconegut que, enfadat, va córrer darrere la víctima i es van enredar en una baralla durant la qual hi va haver diversos cops i puntades. A la zona de la disputa també hi havia l'altre arrestat.

Taoufik El Y. ha negat que propinés cops de peu al cap a la víctima quan era a terra. Segons la seva versió, mentre es barallaven es va començar a marejar per la pèrdua de sang pel tall al llavi i va marxar de pressa cap a l'hospital Santa Caterina de Salt, on el van atendre a urgències i li van suturar el tall amb sis punts. El jove diu que quan va marxar del lloc de la baralla no era conscient de la gravetat de l'estat de la víctima i també ha assenyalat que hi havia més gent durant el frec a frec.

El seu advocat, Joan Pere Zapata, ha detallat que Taoufik El Y. no sabia que la víctima estava tan greu. De fet, concreta, els Mossos d'Esquadra el van detenir quan ell va anar pel seu propi peu a comissaria on tenia intenció de denunciar la víctima pel tall al llavi que li havia fet.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de la baralla cap a dos quarts de sis del matí. Quan els agents van arribar al lloc dels fets, van trobar la víctima estesa a terra. Els serveis mèdics van traslladar el jove a l'hospital, on va quedar ingressat en estat crític. Dimecres va morir com a conseqüència de les ferides.