Madrenas diu que Millo anul·la la reunió per ''vergonya'' i que volia trobar-se per fer ''postureig''

L'alcaldessa de Girona li retreu haver donat "excuses de mal pagador"

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, creu que el delegat de l'Estat viu "un episodi de vergonya" perquè, anul·lant la reunió del dia 24, Enric Millo demostra que, en realitat, allò que volia era fer una trobada "fictícia i de postureig".
 
Madrenas li retreu haver donat "excuses de mal pagador" a la carta que li ha enviat i haver "muntat un xou" quan va ser el mateix Millo qui va demanar que es reunissin. L'alcaldessa diu no entendre què està fent el delegat de l'Estat a Catalunya. De fet, creu que "ningú" comprèn que ara s'hagi tirat enrere, perquè des d'un primer moment Millo va defensar que aquesta seria una reunió de treball. "Ai senyor, ara sembla que no és tan important parlar d'aquests projectes", diu Madrenas.
L'alcaldessa, però, sí que té clar que l'Ajuntament ha fet allò que calia, deixant clar que ens reuniran "amb qui calgui" per tractar els projectes de l'Estat que afecten la ciutat. "Crec que el senyor Millo s'ha embolicat tot sol, perquè es pensava que jo era sectària i no estava disposada a reunir-me amb ell", ha dit Madrenas, citant una frase feta en castellà: "Piensa el ladrón que todos son de su condición".
 
Marta Madrenas ha recordat que, de fet, va ser el mateix Enric Millo qui li va proposar trobar-se. I que fins i tot, com que no li anava bé per agenda, la data inicial que es va proposar –el 17 de maig- es va acabar endarrerint una setmana. "Crec que la majoria dels ciutadans de Girona ja sabíem que es pretenia fer una reunió fictícia per fer veure que s'havien restablert les relacions institucionals, cosa que jo ja vaig deixar clar que no seria així", ha dit l'alcaldessa.

Madrenas ha deixat clar que, des d'un principi, ella no va oposar-se a mantenir la trobada de treball. També ha desmentit, com assegurava Millo a la carta, que frenés la presència de tècnics a la reunió. Sí que ha admès, però, que si n'hi hagués hagut, tot plegat seria "una mica ridícul", perquè ella mai ha fet cap reunió amb "responsables polítics" al seu despatx i amb la sala "plena de regidors i tècnics".

"Episodi de vergonya"

L'alcaldessa de Girona creu que Millo deu viure "un episodi de vergonya", perquè després de tot "el xou" que ha muntat amb la reunió, ara "ha de ser bastant difícil justificar" que l'anul·la. "Ai senyor, ara sembla que no és tan important parlar de feina", ha dit Madrenas.

Per a l'alcaldessa, a més, el fet que Millo anul·li la reunió després que ella proposés incloure les conseqüències de l'1-O a l'ordre del dia demostra que el delegat de l'Estat està acostumat "al mando y ordeno". "Sincerament, no entenc què està fent, perquè després de parlar dels projectes, i quan sortís el tema, li hauria estat molt fàcil dir que en aquell punt s'havia acabat la reunió", ha afegit Marta Madrenas.

"Al servei de la ciutadania"

L'alcaldessa subratlla, però, que de tot plegat, allò que n'ha quedat clar és que l'Ajuntament de Girona "està al servei de la ciutadania" i que es reuniran "amb qui calgui" per tractar temes de ciutat. "Això sí, amb dignitat", ha precisat Madrenas. "En realitat, s'ha demostrat que el senyor Millo no pensa en la ciutadania, i és molt greu el què ha passat", ha subratllat, referint-se a què la reunió s'ha cancel·lat.

Marta Madrenas creu que, en realitat, quan ella va mostrar-se disposada a mantenir la trobada, el delegat de l'Estat es va veure descol·locat. "Es pensava que jo seria sectària, per allò que diuen de 'Piensa el ladrón que todos son de su condición', i jo per Girona faré el que calgui", ha afirmat l'alcaldessa. "Per a mi, la ciutat passa per davant; i si Millo no vol venir, per ell farà", ha conclòs.