Denunciat un veí de Girona que venia per Internet dos cranis de caiman de Florida dissecats

El propietari assegura que els va comprar en un mercat setmanal

Un anunci a Internet ha conduit els agents del Seprona fins a un veí de Girona que intentava vendre dos cranis de caiman de Florida, una espècie emparada pels convenis de lluita contra el furtivisme i el tràfic d'espècies silvestres.

El venedor havia publicat l'anunci a un web dedicat al col·leccionisme i assegurava vendre dos cranis de cocodril. Quan els agents el van localitzar, van comprovar que, en realitat, eren caps de caiman (Aligator Sinensis). La Guàrdia Civil li va demanar la documentació que emparés la tinença dels cranis però el venedor va assegurar que els havia comprat en un mercat setmanal.

Per aquest motiu, el van denunciar per infracció administrativa de contraban i divendres passat van decomissar els cranis cautelarment, i ara estan a disposició de l'autoritat duanera de la Jonquera (Alt Empordà).

En un comunicat, la Guàrdia Civil recomana als ciutadans que, abans de comprar aquest tipus d'articles a mercats, en comprovin l'origen i sol·licitin la documentació necessària.