Un militar aixafa el peu d'un CDR amb el cotxe a Figueres i aquest respon trencant-li el vidre

Ambdós implicats es fan denuncies creuades davant els Mossos

Els CDR van convocar aquest dilluns, coincidint amb la diada de Sant Jordi, una marxa des de la Rambla de Figueres fins a la caserna de la Guàrdia Civil per donar suport a Jordi Pesarrodona, sota el lema 'Som gent de pau'. La marxa, que va concentrar un centenar de persones, va tallar durant cinc minuts el carrer Nou, on s'ubica la caserna del cos.

Segons l'atestat dels Mossos, durant el tall un vehicle hauria intentat passar. Els manifestants el van intentar convèncer que no ho fes i, després d'una discussió, un d'ells hauria colpejat el vidre del davant vehicle amb un objecte contundent. El cotxe el conduïa un militar de la base de Sant Climent Sescebes, que anava de paisà i acompanyat de la seva filla. Els agents van identificar als dos implicats en els fets. Segons han explicat, el membre de l'Exèrcit ja ha presentat denúncia i el presumpte agressor també es planteja fer-ho per amenaces i lesions perquè, segons diu, el cotxe li va passar per sobre del peu.

La versió de l'Exèrcit divergeix de la que consta a l'atestat dels Mossos. Fonts del cos, han assegurat que l'incident es va produir al carrer Nou quan tres joves feien aturar vehicles de manera aleatòria. El militar, que anava de paisà, s'hi hauria negat i aleshores els nois li haurien colpejat el vidre.

Des de l'Exèrcit han confirmat que l'home duia penjat al retrovisor interior una cinta amb la bandera espanyola però que no s'hauria identificat com a militar. Uns metres més enllà, afirmen, es va trobar una patrulla dels mossos i va denunciar els fets.

Fonts de l'Exèrcit asseguren que desconeixen si els presumptes agressors participaven a la concentració ni si estan vinculats amb els Comitès de Defensa de la República.