Experts en relacions públiques reflexionen a la UdG sobre les tendències de la professió

El congrés comença avui a la Facultat de Turisme

La Facultat de Turisme de la Universitat de Girona acull els dies 11, 12 i 13 d’abril la XIII edició del Congrés Internacional de la Associació d’Investigadors en Relacions Públiques (AIRP) que portarà per títol “RRPP: anàlisi i Influència 4.0”.

El congrés “RRPP: anàlisi i Influència 4.0” està organitzat pel Grau de Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat de Girona (UdG) i l’Associació d’Investigadors en Relacions Públiques (AIRP) i compta amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Durant els tres dies de Congrés, més de 85 investigadors, professors i professionals de les Relacions Públiques es trobaran a l’edifici de Sant Domènec per a intercanviar coneixements sobre les noves tendències en relacions públiques. Els congressistes provenen de països com Portugal, Itàlia, Costa Rica, Brasil, Xile, Colòmbia, Cuba, Panamà i Espanya.

Les relacions públiques, com a eines de comunicació entre les marques i/o institucions o empreses i els seus públics, no poden ser alienes a les noves maneres de comunicació digital. Per això, el congrés centrarà el seu focus en aquest tema. Segons la organització del congrés, en l’actualitat, “cal gestionar les relacions estratègiques amb les xarxes socials per aconseguir l’engagement, saber dirigir els influencers o administrar els mitjans socials i les seves noves eines de comunicació amb la premsa, per exemple, a través dels nous comunicats de premsa social”. Tot aquest univers 4.0, diuen, “ens ha abocat cap a un món digital, el de la Internet de les coses, que forçosament ens obliga a repensar l’ofici de les relacions públiques”.

Conferència inaugural

Aquest dimecres, 11 d’abril, a les 10 del matí, tindrà lloc la ponència inaugural del congrés a càrrec de la Directora Executiva de la European Public Relations Research and Education Association (EUPRERA), la Dra. Ángeles Moreno. Com a investigadora, on participa i dirigeix projectes de recerca de la Unió Europea. La seva conferència porta per títol: “Tendencias ineludibles y gaps de competencias en la profesión de relaciones públicas”.