La Policia Local de Caldes de Malavella entrega 50.000 euros a l’Hospital Sant Joan de Déu

S'han recollit amb la campanya "Escuts solidaris"

Dilluns al matí la Policia Local de Caldes de Malavella (Selva), d’Hostalric i de Sant Celoni van estar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per fer l’entrega d’un xec de 50.000 euros. Aquests diners volen ajudar a construir un nou centre hospitalari especialitzat en el tractament i la investigació del càncer infantil: el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. Les tres Policies Locals s’hi han desplaçat en representació de totes les Policies Locals que recapten fons mitjançant la campanya de venta d’escuts solidaris #Pelsvalents.

Aquesta campanya va néixer a l’octubre després que els cossos de la Policia Local de Caldes de Malavella, Hostalric i Sant Celoni decidissin seguir l’exemple de la Policia Local de Terrassa, que van rapar-se el cap per posar-se en el lloc dels nens i nenes que pateixen càncer. També van comercialitzar un calendari solidari a favor del Cancer Center. Aquests tres cossos policials (Caldes de Malavella, Sant Celoni i Hostalric) van tenir la idea de personalitzar l’escut del cos policial on treballen i fer-ne un de nou “pels valents” (lema de la campanya llançada per l’Hospital Sant Joan de Déu i el FC Barcelona per finançar el projecte).

De seguida molts altres municipis es van sumar a la iniciativa i uns mesos més tard ja són 81 les Policies Locals i dues agrupacions que participen en la campanya.

Els escuts es venen per 4 euros en diferents comerços adherits. De moment s’han distribuït prop de 40.000 escuts a tot Catalunya i s’han pogut recaptar fins a 50.000 euros. S’espera properament poder fer més donacions.

La trobada, que començava a les 11 h del matí, va comptar amb la rebuda de Manel del Castillo, gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu i altres responsables de l’equipament sanitari.

També assistien a la trobada representants polítics de les poblacions implicades com l’alcalde de Caldes de Malavella, l’alcalde de Sant Celoni i regidors d’Hostalric. Begoña Curto, sots directora general de coordinació de les Policies Locals també hi va estar present.

SJD Pediatric Cancer Center Barcelona

Construir aquest centre val 30 milions d’euros, dels quals ja se n’han aconseguit 21 gràcies a aportacions com la de les Polici es Locals.Aquest centre permetria acollir 400 casos nous de càncer infantil a l’any a més de dedicar-se a la investigació de la malaltia.

Si tot segueix aquest ritme es preveu que a l’estiu puguin començar les obres per tenir acabat el centre ben aviat i posar-lo en funcionament. Aquest nou hospital comptarà amb els darrers avanços tecnològics i els millors professionals i es convertiria en un dels millors centres a nivell mundial en el tractament del càncer infantil.

Les instal·lacions ocuparán una superfície total de 8.345 metres quadrats en un edifici situat al costat de l’hospital i connectat amb el mateix mitjançant una passarel·la.