La segona Marxa Popular entre vinyes inaugura el Vívid 2018 el diumenge

La ruta s'iniciarà a Vilajuïga

El proper diumenge, 1 d'abril, es posa en marxa la cinquena edició del Vívid, el mes de les experiències enoturístiques a la Costa Brava i l'Empordà. La iniciativa, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, s'inaugura amb la celebració de la II Marxa Popular entre vinyes i la trobada d'instagramers #InstaVívid, que tindran lloc a Viajuïga.

La marxa tindrà un recorregut a peu pla de cinc quilòmetres amb inici i final al Centre d'Acollida Turística (CAT) de la localitat empordanesa. Els participants descobriran algunes de les vinyes d'aquesta localitat així com els principals atractius d'aquest municipi com ara l’església de Sant Feliu, d’estil romànic i reconvertida en temple neoclàssic durant els segles XVIII i XIX.

La proposta per a tota la família finalitzarà amb un esmorzar popular que consistirà en una botifarrada amb tast de vins dels tres cellers del municipi: Gelamà, Empordàlia i Espelt. Durant la mateixa activitat tindrà lloc la trobada #InstaVívid, que reuneix instagramers de tot Catalunya que fotografiaran i publicaran fotos de la marxa en aquesta popular xarxa social. El preu de la marxa és de 8 euros que inclou la inscripció, l'esmorzar, la degustació de vi i l'assegurança.

Un mes amb experiències al voltant del vi a l'Empordà

El Vívid ofereix una quarantena d’activitats durant els caps de setmana del mes d’abril, amb prop de dues mil places. Aquesta cinquena edició arriba carregada de novetats, amb propostes singulars. Una de les més destacades és el cicle teatral «Escenes entre vinyes», amb píndoles de microteatre fora del teatre, que tindran lloc a Capmany i Garriguella. Durant dues jornades, els espectadors gaudiran de tres obres de microteatre, d’una durada de quinze minuts cadascuna, en tres cellers diferents. Acabada cada representació, els assistents tastaran els vins dels cellers que acullen les funcions.

Una altra de les novetats destacades del Vívid 2018 seran els «Tastos amb personalitat», que protagonitzaran personatges populars vinculats d’una o altra manera al món del vi. L'escriptora Empar Moliner ─gran aficionada als vins─, l'actor Carles Xuriguera ─elaborador de vins a l'Empordà─, el periodista Marcel Gorgori ─que va ser director del programa En clau de vi ─ i l’escriptor Martí Gironell ─amb diversos llibres vinculats a aquest món─ seran els encarregats de dirigir aquests tastos. Tots quatre faran una tria dels vins de l’Empordà que més els agraden i els compartiran amb els participants d’aquestes activitats.

Amb la mateixa voluntat d’innovar i d’oferir propostes de gran singularitat, el Vívid també presenta dos tastos d’alçada que tindran lloc dalt de globus aerostàtics, a Figueres i al celler La Vinyeta, a Mollet de Peralada. Els participants faran el tast mentre realitzen un vol captiu, que consisteix a fixar el globus amb un sistema d’ancoratges, de manera que permet als passatgers volar fins a una altura determinada durant un període concret que, en aquest cas, serà d’uns cinc minuts aproximadament. En el cas de Figueres, els assistents faran primer una visita guiada al castell de Sant Ferran i posteriorment el tast d’alçada. Per la seva part, La Vinyeta ha preparat tota una tarda d’activitats al celler, que tindrà com a principal atractiu el vol captiu en globus.

Davant l’èxit de l’any passat, en aquesta edició es tornen a programar tastos en espais singulars, que es faran al monestir de Sant Pere de Rodes, al castell de Requesens, al jaciment d’Empúries, al claustre romànic de Sant Domènec de Peralada o a la Torre de Guaita de Sant Sebastià de la Guarda, a Llafranc.

Un monòleg sobre el vi de l’escriptor i humorista Jair Domínguez, activitats d’enocaiac i enosenderime, concerts de música maridats, menús especials Vívid, dinars entre vinyes i propostes per a tota la família són altres ofertes destacades de la programació d’enguany d’aquest esdeveniment.

La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com de 105 socis que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

En les primeres edicions, el Vívid s'ha convertit en un dels esdeveniments enoturístics més importants que se celebren anualment a Catalunya. La proposta compleix la cinquena edició, consolidada com una activitat de referència en el sector vitivinícola del país.

El Vívid manté el sistema de venda en línia, mitjançant el web vivid.costabrava.org, amb l'objectiu de facilitar als usuaris la compra de les entrades de les diverses experiències i comercialitzar paquets amb ofertes combinades.