Adif licita les obres de millora d'accessibilitat de l'estació de Portbou

Els treballs tenen un pressupost de 3,6 MEUR

Adif ha licitat les obres de millora de l'accessibilitat de l'estació de Portbou (Alt Empordà) amb un pressupost de 3,6 MEUR. El projecte contempla la instal·lació de quatre ascensors, tres dels quals se situaran a les andanes per connectar amb el pas inferior existent i un quart permetrà comunicar l'equipament amb la zona urbana del municipi. També s'elevarà el nivell de les andanes.

Les tres que donen servei als combois d'ample de via convencional s'aixecaran fins a una alçada de 68 centímetres i en un tram de 200 metres amb l'objectiu de garantir un accés més segur i còmode per als usuaris.

Pel què fa a la que serveix per als trens d'ample internacional, l'andana s'elevarà fins a uns alçada de 55 centímetres per sobre de la cota del carril en un tram de 200 metres. D'altra banda, als extrems de les andanes es col·locarà un nou paviment de formigó i bandes d'identificació per a les persones amb discapacitat visual. A més, es farà l'estesa de la canalització a cada andana per a futures instal·lacions, es connectarà el túnel d'accés a l'estació amb el pas inferior i es millorarà la il·luminació.