Una quinzena d'equips participaran a la tercera edició del repte solidari Oncoswim

Els diners recaptats es destinaran per la lluita d'un càncer de mama molt agressiu

Nedar els 30 km que separen la platja de l'Estartit fins a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Formigues. El repte Oncoswim, que organitzen la Fundació Oncolliga i Radikalswim per tercer any consecutiu, consisteix en fer el recorregut en equips en la modalitat de relleus o en grup per recollir fons i destinar-los a finalitats solidàries. En només quatre dies les inscripcions han quedat cobertes però es mantenen obertes les de la Milla Solidària, que consisteix en nedar el tram de Via Brava fins a Calella.

La iniciativa destinarà els diners recaptats a finançar un projecte d'investigació sobre un dels càncers de mama més agressius, el triple negatiu, que està realitzant la UdG, en estreta col·laboració amb l'Institut Català d'Oncologia a Girona (ICO).

Nous tractaments contra el càncer de mama

El projecte, dirigit per les doctores Teresa Puig i la Gemma Viñas, consisteix a fer un estudi clínic seleccionant mostres de pacients amb aquest tipus de càncer diagnosticades a Girona per analitzar si expressen diferents biomarcadors (proteïnes) que puguin ser possibles dianes de nous tractaments basats en el té verd o els seus derivats que permetin desenvolupar nous medicaments per aquest subtipus de càncer tan agressiu, que actualment només es pot tractar amb quimioteràpia.

De moment, ha s'han localitzat nous marcadors per aquest tipus de càncer i si els resultats es confirmen augmentant el número de pacients es podrien dissenyar nous tractaments per combatre'l.