Els boscos gironins, una font sensorial per a connectar amb la natura

Set arbredes ofereixen l'activitat a un preu d'entre 15 i 50 euros

Set boscos de les comarques gironines participen en la creació d'una xarxa de Boscos Saludables i Itineraris Terapèutics a Catalunya, una experiència pionera a l'estat espanyol que des d'aquest novembre ja està en marxa.

La primera fase inclou tres boscos singulars per la seva qualitat paisatgística i la presència d'arbres centenaris a Caldes de Malavella (Can Fornaca), Girona (Palau-Sacosta) i Vidrà (Les Torrenteres) i a partir del gener vinent s'incorporararan quatre boscos més situats a Les Preses, Sant Hilari de Sacalm, La Jonquera i Tossa de Mar.

El projecte, impulsat per l'Associació Sèlvans i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i amb el vistiplau dels propietaris de les finques, consisteix a oferir un recorregut a peu de dues hores on es practiquen exercicis sensorials sota la direcció d'un guia i en grups reduïts amb l'objectiu de "connectar" el participant amb la natura. Es tracta d'un nou producte ecoturístic que costa entre 15 i 20 euros. A banda de ser una nova oportunitat de negoci també contribueix a la protecció i conservació de boscos madurs.