Sarrià de Ter rehabilitarà aquest mes la façana de l'edifci Rafael Masó

Els treballs acabaran el 6 d'octubre

L’Ajuntament de Sarrià de Ter (Gironès) començara aquesta tardor les obres d’intervenció a la façana principal de l’edifici Rafael Masó, situat al carrer Major núm. 59 del municipi. L’edifici que Masó projectà a partir de tres immobles, propietat de l’important industrial Teixidor, va ser concebut per allotjar les aules escolars i també l’habitatge familiar del mestre a la planta superior. Funcionà com a tal durant l’època republicana i tot el franquisme. Amb posterioritat s’hi ha donat altres usos a l’edifici que han aportat alguna lleu adaptació al seu interior. No així la façana i l’exterior de l’edifici que conserva les característiques que el fan tan emblemàtic.

El projecte en general es proposa determinar quines son les principals patologies de degradació de l’edifici i establir quines hauran de ser les futures que en completin la restauració. I tot això cal que sigui fet de manera coherent i respectant tots els aspectes històrics i estructurals.

Aquesta primera intervenció de la façana de les "antigues escoles "de Sarrià de Ter, obra del prestigiós arquitecte gironí Rafael Masó, inclou: l’estudi històric i dels materials emprats originàriament; la restauració i fabricació dels elements ceràmics; la paleteria, els sanejament i les consolidacions de les estructures; l’estucat de les façanes i detalls de color; i finalment els elements de serralleria molt presents en l’edifici.

Les obres, que compten a més amb el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, comencen el 12 de setembre i està previst que finalitzin el 6 d’octubre de 2017.