Sant Feliu de Guíxols aprova invertir 3 MEUR per remodelar el passeig de Rius i Calvet

L'Ajuntament ha hagut de modificar la proposta inicial valorada en 1,17 MEUR

Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha aprovat el projecte per fer possible la remodelació del passeig de Rius i Calvet. L'ajuntament va anunciar el passat mes de novembre que reformaria l'espai amb una inversió d'1,17 MEUR amb l'objectiu de fer un rentat de cara a la façana marítima del municipi, ara molt "degradada". El consistori ha decidit ampliar la proposta inicial per renovar també tots els serveis públics que hi ha a la zona. L'alcalde del municipi, Carles Motas ha explicat que estan molt malmesos, que no s'hi ha actuat des de fa més de 50 anys i que la xarxa de clavegueram i aigua té canonades fetes d'uralita. A més, han optat per millorar la qualitat dels acabats de l'obra cobrint el passeig amb pedra natural.

Tot plegat, allargarà el procés i també ha encarit el projecte. L'actuació es farà en dues fases. La primera començarà a finals de novembre i s'allargarà fins al juny. S'aturarà coincidint amb la temporada turística i es reprendrà al setembre de l'any vinent. Motas ha detallat que la previsió és que els treballs estiguin acabat entre el gener i el febrer de 2019.

Rentat de cara a la primera línia de mar

El projecte contempla renovar l'aspecte del passeig i arranjar la zona de circulació de vehicles donant prioritat als vianants. Per fer-ho, es construirà una graderia semicircular sobre la platja amb una imatge d'amfiteatre. A més, s'engrandirà el calaix de formigó per on actualment desemboca la riera i d'aquesta manera se'n doblarà la capacitat. Finalment, l'Ajuntament contempla instal·lar una passera i alguns bancs damunt l'espigó que hi ha en aquesta banda de la badia, el de Sa Roca Grossa.

Un mirador i escenari per a espectacles

La futura graderia-amfiteatre que s'aixecarà damunt la platja és un dels punts clau del projecte. Per una banda, actuarà com a mirador damunt la badia i, per l'altra, permetrà instal·lar un escenari arran d'aigua per a fer-hi concerts d'havaneres, cinema a la fresca o acollir algun dels espectacles de petit format del festival Porta Ferrada.

La inversió es finançarà amb fons municipals a través del capítol d'inversions tot i que l'alcalde ja ha anunciat que optaran a les subvencions públiques que puguin donar cabuda al projecte.

Afectacions a la mobilitat

Motas ha admès que l'actuació –una de les més importants que assumeix el municipi- tindrà afectacions en la mobilitat dels veïns. Per això, ha avançat que obren un període per informar-los on es faran reunions. En aquest sentit, ha dit que l'obra és "necessària" i que tenint en compte l'estat en què es troben els serveis, "val la pena" fer una intervenció integral. "Creiem que el benefici final d'aquesta obra serà bo per a tothom", afegeix.