Cadaqués posa càmeres de videovigilància al polèmic carrer Miquel Rosset

Espera així reduir els aldarulls a la nit

El carrer Miquel Rosset de Cadaqués (Alt Empordà) està resultant notícia aquest estiu per un seguit de polèmiques judicials i pels incidents que s'han registrat en dues nits on s'han produït ferits i detinguts. Ara, l'Ajuntament del municipi ha decidit instal·lar tres càmeres de videovigilància per tal de posar-hi fi, segons ha informat Diari de Girona.

La primera polèmica es va iniciar quan l'alcalde, Josep Lloret, va emetre un ban el 31 de maig retallant l'horari d'obertura dels locals de nit situats a l'esmentat carrer. Seguidament el Jutjat Contenciós Administratiu num 2 de Gironava decidir suspendre'l de forma cautelar. No content, el batlle va repetir el procediment amb un segon ban el 27 de juliol i novament fou tombat cautelarment per part de mateix jutjat on va recórrer la Fecasarm.

Tanmateix els fets més greus es van registrar el 27 de juliol quan un grup d'entre cinc i sis persones es van esbatussar. Un d'ells intentava agredir els altres amb un cinturó però, a més, els agents també van veure com un dels implicats en la baralla duia una bombona de butà a les mans i tenia intenció de llançar-la contra un altre dels joves. Hores més tard es van trobar una noia sota els efectes de les begudes alcohòliques, que colpejava portes de cases, estava molt alterada i no deixava descansar als veïns. Aquesta va acabar agredint a tres policies que van acabar amb ferides lleus.

El segon incident es va registrar el 29 de juliol quan poc després de les sis del matí un individu va llançar una pedra en forma de punxa que va ferir la jove en una costella. No es va aconseguir identificar a l'autor del llançament perquè el carrer estava ple de gent.

Per tot això el consistori ha instal·lat tres càmeres de seguretat al carrer Miquel Rosset. Els veïns i l'Ajuntament esperen que puguin reduir els aldarulls en una població que a l'estiu es multiplica per milers amb la presència de turistes.