Cadaqués emet un segon ban per tancar abans els locals d'oci nocturn i el jutge el tomba de nou

La polèmica s'haurà de resoldre definitivament al setembre

L’Ajuntament de Cadaqués (Alt Empordà) va emetre un segon ban per tal de limitar l'horari d'obertura dels locals d'oci nocturn després de la resolució judicial del passat 27 de juliol on deixava sense efecte el seu primer ban. Amb tot, el consistori ha tornat a veure com un jutge li donava l'esquena i anul·lava la seva decisió de reduir els horaris dels locals del carrer Miquel Rosset, i en concret el de fins a 16 locals d'oci nocturn, entre mitja hora i 2 hores i mitja.

Des de la FECASARM expliquen que aquesta fou una decisió feta per part del consistori de manera aleatòria i sense justificar que l'horari normal de funcionament dels locals causés problemes, referint dues incidències dels mesos d'abril i maig ocorregudes a les 7:20h de la matinada, quan els locals ja es trobaven tancats feia estona.

La Federació va detectar aquesta maniobra per part de l'Ajuntament, al seu criteri "enganyosa i fraudulenta" i va decidir portar-la de nou al jutjat, havent correspost el coneixement del recurs i de la mesura cautelarísima al jutjat contenciós-administratiu número 2 de Girona, és a dir, el mateix jutjat del qual va sorgir la primera sentència del 27 de juliol que ara han intentant esquivar. El jutjat ha decretat mitjançant interlocutòria dictada ahir divendres que acceptava la petició de la FECASARM i que deixava en suspens cautelarment el segon ban dictat per l'alcalde, sense entrar en el fons de la qüestió, que haurà de ser debatuda durant la substanciació del procediment judicial a partir del mes de setembre.

El més sorprenent de l'actuació municipal segons l'entitat, "ha estat que han volgut utilitzar els mateixos arguments i informes policials que ja van ser tinguts en compte a l'hora de decretar la primera limitació horària que ja va ser tombada, pel que a criteri de la FECASARM aquesta maniobra de l'Ajuntament podria fins i tot reunir indicis de delicte doncs l'Ajuntament sabia perfectament que estava dictant una resolució injusta, contrària a una decisió judicial prèvia".

Joaquim Boadas, secretari general i cap dels Serveis Jurídics de la FECASARM ha valorat molt positivament la resolució dictada pel jutjat tot lamentant que s'hagin vist obligats a dirigir-se per segona vegada als jutjats, amb les dificultats que comporta fer-ho durant el mes d'Agost. El dirigent patronal ha qualificat la maniobra de l'ajuntament com de "injusta, il·legal i dictada a traïció un divendres a la matinada del mes d'agost per evitar la seva impugnació. Per sort, la justícia ha estat ràpida i eficaç i ha evitat una vegada més un perjudici molt gran per un sector molt vulnerable i que sempre té la culpa de tot el què succeeix de nit quan en realitat els problemes de soroll provenen de la gent que practica el botellon i que l'Ajuntament no fa res per controlar".

La FECASARM seguirà aquest cap de setmana impulsant la campanya de civisme nocturn que ja fa tres setmanes que va posar en marxa a la localitat i també continuarà amb la campanya de recollida de signatures que porta per lema "Jo surto de nit i em comporto correctament, pel que demano que no se'm criminalitzi". La campanya ja porta recollides més de 800 signatures en 2 nits.