Rescaten la dona del matrimoni atrapat en l'esfondrament de Llanars

Els Bombers treballen per treure el seu marit d'enmig de la runa

Els Bombers de la Generalitat han rescatat una de les persones atrapades en l'esfondrament d'una casa de dues plantes a Llanars (Ripollès). Es tracta d'una dona que ha resultat ferida amb cremades al 70% del cos, segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha estat atesa pels sanitaris i traslladada en helicòpter a la unitat de cremats de l'Hospital Vall d'Hebron.

Els equips d'emergència treballen ara per treure el seu marit –ferit però conscient- d'entre la runa de la casa, situada al carrer Conflent de la població del Ripollès. L'avís del sinistre s'ha rebut a les 09.41 hores d'aquest dissabte i, segons les primeres informacions, en l’esfondrament hi hauria hagut una deflagració les causes de la qual s’investigaran.

La construcció ha quedat semi enderrocada. A més de set dotacions de Bombers, també s’hi han desplaçat cinc patrulles de Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat del SEM.

"Tot ha començat a primera hora del matí, cap a quarts de deu, quan he escoltat una forta explosió des de casa i he vist una fumerada de pols i fum", ha explicat l'alcalde de Llanars, Amadeu Rosell. "La casa afectada està al costat de l'ajuntament i ja s'ha vist de seguida que el desastre era gros", ha puntualitzat Rosell, que ha precisat que els veïns s'han apropat ràpidament per veure l'estat dels inquilins de l'immoble. "Estaven entre les runes amb ferides i cremades però vius i conscients. Això ens ha tranquil·litzat", ha comentat l'alcalde de Llanars. "Hem pogut treure ja la Fina, que ha estat trasllada amb cremades a la Vall d'Hebron. I ara estem mirant de treure en Josep", ha explicat Rosell. "L'home està encara atrapat entre les runes de la casa –sembla que amb el turmell afectat- però conscient", ha afegit l'alcalde de Llanars, que ha mostrat però la seva "intranquil·litat" per si algú passava per davant la casa en el moment de l'esfondrament.

"El carrer ha quedat cobert de runes i no sabem ben bé si hi ha algú, que hagués passat per allà en aquell moment", ha assenyalat Rosell amb preocupació. "Ningú ha trobat a faltar cap persona al poble però hi ha molta gent de vacances i de fora per la població. La intranquil·litat encara hi és", ha conclòs l'alcalde de Llanars.