S'esfondra una casa de dues plantes i atrapa dues persones al seu interior a Llanars

Els Bombers treballen per a rescatar les víctimes que es troben conscients

  • Els Bombers treballant en l'esfondrament de l'habitatge. Joan Vila Llanars
    Els Bombers treballant en l'esfondrament de l'habitatge
    Fotos: Joan Vila Llanars
  • Instants després de l'esfrondrament. Xavier Lafuente
    Instants després de l'esfrondrament
    Fotos: Xavier Lafuente
(Actualització 11:20h)
 
Els Bombers de la Generalitat han estat alertats pels voltants de tres quarts de deu del matí de l’esfondrament d’una casa de dues plantes situada al carrer Conflent de la població de Llanars (Ripollès). A conseqüència de l’incident, dues persones han quedat atrapades sota les runes però estan conscients. En aquests moments, els Bombers, que s’han desplaçat amb vuit dotacions inclòs el Grup d’Actuacions Especials (GRAE), treballen per retirar les runes i rescatar a les dues persones atrapades.
 
Segons ha explicat l'alcalde de Llanars, Amadeu Rosell, en declaracions a Catalunya Ràdio, les persones atrapades són un matrimoni que ronda els 70 anys i que la dona ha estat la primera rescatada. Presentava diverses cremades al cos i se l'ha traslladat en helicòpter a l'hospital de la Vall d'Hebron a Barcelona. Pel que fa al seu marit es troba conscient i ha assegurat a l'alcalde que es trobava bé.
 
Segons les darreres informacions, la construcció ha quedat semi derruïda, per causes que encara no s’han determinat, i una maquinaria pesada, facilitada per l’Ajuntament, està disponible per si fos necessària la seva actuació.
 
Les tasques de retirada de la persona atrapada s'estan fent amb delicades i l'ajuda d'apuntalaments per evitar que acabi d'ensorrar-se la resta de l'habitatge.
 
A més dels Bombers, també s’hi han desplaçat dues ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques.