Escullen els cinc equips finalistes per a redactar el projecte del nou Museu d'Art de Girona

La proposta ha de tenir un pressupost màxim de 4,48 MEUR

Els equips d’arquitectes Bosch Genover, UTE Tuñón Arquitectos Camps Felip Arquitecturia, Dominique Perrault, BAAS Jordi Badia SLP i Garcés De Seta Bonet Arquitectes són els aspirants finalistes que optaran a redactar el projecte del nou Museu d’Art [Modern i Contemporani] de Girona. Ho ha anunciat avui el jurat del concurs, que ha pres la decisió en base a la valoració del currículum dels sol·licitants, la seva experiència professional en obres similars, o la composició del seu equip de treball. El projecte, doncs, comptarà amb un grup d’arquitectes de renom. El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Carles Ribas, ha manifestat que la presa d’una decisió "ha estat difícil tenint en compte la gran qualitat dels currículums dels participants. Això confirma la transcendència del projecte de la Casa Pastors més enllà de Girona, i la vocació nacional del què serà el nou Museu d'Art [Modern i Contemporani]".

En aquesta segona fase, els participants escollits hauran de presentar, abans del dia 9 d’octubre, una proposta arquitectònica d'adequació de l'edifici de la Casa Pastors com a seu del Museu d'Art [Modern i Contemporani] de Girona amb un pressupost màxim de 4.480.000 euros (IVA inclòs). A més, els aspirants hauran de presentar, d’una banda, una memòria explicativa i justificativa de la proposta i del pressupost i del termini d'execució de l'obra, en un màxim de 3 pàgines a una sola cara i en format DIN A4 i, d’altra banda, els plànols i altres documents gràfics de la proposta condensats en un màxim de 3 pàgines a una sola cara i en format DIN A3. Tots els equips hauran d’adjuntar, també, les plantes, alçats, seccions, detalls i quadres  de  superfícies, a més dels  gràfics,  imatges  o  documentació addicional que puguin ajudar a la comprensió de la proposta.

El guanyador del concurs tindrà dret a redactar el projecte d’adequació de l’edifici de la Casa Pastors i els altres documents tècnics necessaris previs per a la licitació i execució de les obres corresponents, així com a la direcció d’obres, d’execució i altres actuacions de tipus tècnic necessàries durant l’execució de les obres per a la seva posta en servei. Dels finalistes, en destaquem les següents obres:

Bosch Genover: L’Auditori i Palau de Congressos (Girona) o la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (Girona).

UTE Tuñón Arquitectos Camps Felip Arquitecturia: el Museu de Col·leccions Reials del Palau Reial (Madrid), la Fundació Pedro Barrié de la Maza (Vigo) o el Centre Cultural Ferreries (Tortosa).

Dominique Perrault: la Biblioteca Nacional de França (París) o el condicionament del Pavelló Dufour del Castell de Versalles (Versailles).

BAAS Jordi Badia SLP: el Museu Can Framis (Barcelona) o la reconversió de l'antiga bòbila de Limoux (Limoux).

Garcés De Seta Bonet Arquitectes: el Palau de Justícia d’Estrasburg (Estrasburg) o el Museu Picasso Edifici Annex (Barcelona).