850.000 euros per a reparar dos molls i un pantalà del port de Roses

Les obres duraran quatre mesos

Ports de la Generalitat ha licitat el projecte constructiu de reparació i substitució del moll de Ribera, el moll dels magatzems dels pescadors i un pantalà de formigó a la dàrsena pesquera del port de Roses (Alt Empordà). L’objectiu és modernitzar i potenciar el port rosinc per donar millor servei a les embarcacions de pesca, nàutica popular i xàrters nàutics. L’actuació, inclosa en el Pla d’inversions 2014-2017 de l’Administració portuària, compta amb un pressupost de 854.840 euros i un termini d’obres de quatre mesos. Les obres dels dos molls i el pantalà de formigó se centraran en la reparació o la reconstrucció estructural de les tres infraestructures. Després les tres superfícies es pavimentaran i els norais o punts d’amarratge per a les embarcacions se substituiran tant en els dos molls com en el pantalà.
 
El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha remarcat que aquesta actuació "dona suport a la indústria turística de Roses, l’Alt Empordà i la Costa Brava amb l'objectiu de generar noves oportunitats". Paral·lelament, l'obra permetrà "promoure la nàutica popular, l’accés als esports nàutics i el coneixement del mar", alhora que "potenciarà el sector de la pesca com a sector productiu".

Millor servei per als usuaris

El projecte engloba tres punts d’obra: el moll de Ribera, més proper al municipi on amarra la flota de la nàutica popular i els xàrters nàutics; el moll dels magatzems dels pescadors, on amarra part de la flota pesquera, i el pantalà de formigó on amarra un part d’embarcacions de pesca de petita eslora, amb l’objectiu d’impulsar el servei per als usuaris del port i les embarcacions.

Les obres dels dos molls i el pantalà de formigó consistiran amb la reparació o la reconstrucció estructural de les tres infraestructures. Després les tres superfícies es pavimentaran i els norais o punts d’amarratge per a les embarcacions se substituiran tant en els dos molls com en el pantalà.

Així mateix, al moll de Ribera es col·locarà un graó de fusta longitudinal a tot el moll per accedir millor a les embarcacions petites. Aquest moll també es dotarà de mobiliari urbà i jardineres, elements que faran de la zona de ribera un espai "més integrat amb l’entorn urbà".