Absolt d'abusos l'home acusat de tenir sexe amb menors a canvi de 8 euros

L'Audiència de Girona només li imposa una multa per trencament de mesura cautelar

L'Audiència de Girona ha absolt de tres delictes d'abusos sexuals amb penetració a menors el veí de Salt (Gironès) que s'enfrontava a 36 anys de presó per sexe amb tres nenes a canvi de 8 euros.

La sentència considera provat que el processat, que té 32 anys i és d'origen gambià, tenia una ordre d'allunyament d'una de les nenes, dictada per Jutjat d'instrucció 2 de Girona i vigent des del 28 de maig del 2012. "Tot i aquesta mesura cautelar, l'acusat va desobeir el mandat i va contactar amb la menor", recull la sentència.

De fet, exposa que la menor, acompanyada d'una altra nena, va pujar fins a la porta d'entrada de casa del processat. Un cop allà, continua la sentència, l'acusat va obrir i va parlar amb elles "essent conscient de la prohibició d'aproximar-se i comunicar-se" amb una de les nenes. Per això, l'Audiència el condemna per un delicte de trencament de mesura cautelar i li imposa una multa de 2.160 euros.

El tribunal, per contra, l'absol dels tres delictes d'abús sexual amb penetració a menors dels quals l'acusava la fiscalia. L'acusació pública demanava 36 anys de presó perquè considerava que en data indeterminada però en tot cas abans del 16 de setembre del 2015, el processat va proposar a les tres nenes d'entre 7 i 9 anys que tinguessin sexe amb ell "a canvi de 8 euros". L'escrit d'acusació indicava que l'acusat es va endur les nenes fins al seu pis i, un cop a dins, "amb ànim d'atemptar contra la seva indemnitat sexual", les va penetrar per via vaginal i anal. Per aquests fets, 'home va passar-se gairebé un any en presó provisional (des del setembre del 2015 al setembre de l'any passat).

L'Audiència de Girona conclou que "no ha resultat acreditat" que l'acusat abusés de les nenes a canvi d'un import de 8 euros. "No ha resultat acreditat que portés les menors al seu domicili i, un cop al pis, les penetrés", recull la sentència.

La sentència conclou que "no existeix prova concloent de la culpabilitat de l'acusat" perquè les declaracions de les menors "no han reunit els requisits mínims per poder ser considerada prova de càrrec". A més, també afegeix que les exploracions mèdiques "no recolzen" els abusos perquè les nenes no tenien ferides a la zona íntima. "Per tot això, procedeix absoldre'l dels delictes d'abusos sexuals a menors", conclou la sentència.

L'any 2015, la mateixa Audiència el va condemnar com a autor d'un delicte d'abusos sexuals però el tribunal considera que no li pot aplicar un agreujant de reincidència tal com demanava el fiscal perquè, finalment, només l'han condemnat per trencament de mesura cautelar i no és el mateix delicte.

La sentència imposa al processat el pagament de la meitat de les despeses processals. La sentència no és ferma i es pot recórrer al Tribunal Suprem.