Jutgen a porta tancada el saltenc que va tenir relacions sexuals amb tres nenes a canvi de 8 euros

El processat s'enfronta a 36 anys de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat a porta tancada el veí de Salt (Gironès) que va tenir relacions sexuals amb tres nenes a canvi de 8 euros. El tribunal ha admès la petició de la fiscalia perquè la vista oral no fos pública, atenent sobretot a l'edat de les menors (que en el moment dels fets tenien entre 7 i 9 anys). Segons recull l'escrit d'acusació, els fets van tenir lloc pels voltants del setembre del 2015. Aleshores, el processat –un gambià de 32 anys- tenia vigent una ordre d'allunyament cap a una de les nenes.
 
L'acusació pública subratlla al seu escrit que l'home es va guanyar la confiança de les menors mentre jugaven al carrer, que les va convèncer per anar al seu pis i que, un cop allà, hi va mantenir-hi relacions. S'enfronta a 36 anys per tres delictes d'agressió sexual, a pagar 18.000 euros d'indemnització i a passar-se 10 anys en llibertat vigilada.
 
Segons recull l'escrit d'acusacions provisionals, els fets van tenir lloc ara fa uns dos anys. El processat és un home gambià de 32 anys, que aleshores tenia vigent una ordre d'allunyament cap a una de les menors (una nena de 9 anys). No s'hi podia acostar a menys de 200 metres.

El ministeri públic subratlla, però, que l'home, "tot i conèixer la resolució judicial", la va desobeir deliberadament. Aprofitant les estones que la nena estava jugant al carrer amb dues amigues, l'acusat s'hi va acostar "un número indeterminat de vegades" i es va anar guanyant la confiança de les tres menors.

Un dia, "en data indeterminada però en tot cas abans del 16 de setembre del 2015", el processat va proposar a les tres nenes que tinguessin sexe amb ell "a canvi de 8 euros". L'escrit d'acusació ressalta que l'acusat, a l'hora de proposar-ho, ho va fer essent "plenament conscient de la seva condició de menors d'edat, i aprofitant-se d'aquesta circumstància".

El fiscal recull que el processat es va endur les nenes fins al seu pis i, un cop a dins, "amb ànim d'atemptar contra la seva indemnitat sexual", les va penetrar per via vaginal i anal. Per aquests fets, 'home va passar-se gairebé un any en presó provisional (des del setembre del 2015 al setembre de l'any passat).

Tres delictes d'agressió sexual

El ministeri públic imputa al processat tres delictes d'agressió sexual, per a cadascun dels quals demana que se'l condemni a una pena de 12 anys de presó. A més, també li imputa un quart delicte; en aquest cas, de trencament de mesura cautelar (perquè es va apropar a la menor tot i tenir una ordre d'allunyament vigent). Per a aquest, demana que se li imposi una multa de 7.200 euros.

A més de la presó, el fiscal sol·licita que el processat no es pugui apropar a menys de 300 metres de les menors, ni tampoc comunicar-se amb cap de les nenes durant un període de 14 anys. A més, un cop hagi complert condemna, el ministeri públic reclama que es passi 10 anys en llibertat vigilada.

En matèria de responsabilitat civil, el fiscal reclama que l'acusat hagi de pagar una indemnització de 6.000 euros a cada nena "pels danys morals". Avui, el cas ha arribat a judici a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona.

Abans de començar la vista, però, la fiscal ha demanat que la vista se celebrés a porta tancada, atenent a la gravetat dels fets que es jutjaven i a l'edat de les menors. Tot i que la defensa s'hi ha oposat, el tribunal ha acceptat la petició de l'acusació pública i ha manat que el judici no fos públic.