Dos detinguts per estafar 700 euros a una anciana simulant que els havia trencat un retrovisor

Van reclamar-li 2.000 euros en metàl·lic per la reparació

Els Mossos d’Esquadra van detenir a Vilatenim (Alt Empordà) el passat 25 de juliol, un home i una dona, de 37 i 34 anys, de nacionalitat francesa i veïns de Perpinyà (França), com a presumptes autors d’un delicte d’estafa.

El fets van succeir la tarda del 24 de juliol quan una dona d’edat avançada circulava amb el seu vehicle per la carretera C-260, dins del terme municipal de Fortià, en direcció cap a Roses.

La dona, després d’avançar un vehicle que anava a una velocitat molt reduïda, va veure com els ocupants d’aquest, un home i una dona, li feien senyals per tal que s’aturés. Finalment, els dos cotxes es van aturar al costat de la carretera.

El conductor del vehicle avançat li va dir a la dona que li havia trencat el retrovisor en avançar-lo i li va preguntar per la companyia d’assegurances. L’home va fer veure que trucava a la companyia i, tot seguit, li va comentar que li hauria de pagar 2.000 euros en metàl·lic,  ja que si feien els tràmits amb l’asseguradora seria més car.

La víctima va anar fins a casa seva amb els dos estafadors i els va lliurar 400 euros. Posteriorment, van obligar-la a anar fins al casino de Peralada on els hi va comprar fitxes valorades en 300 euros.

Van acordar que els 1.300 euros que faltaven els hi lliuraria l’endemà, a l’entrada d’un centre comercial situat a Vilatenim (Alt Empordà).

Va ser llavors que la víctima es va malfiar de la parella i va alertar els mossos. Finalment, l’endemà es va muntar un dispositiu policial que va permetre localitzar i detenir els dos estafadors a l’entrada del centre comercial.

Els detinguts van passar el 26 de juliol a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els Mossos recorden que, en cas de trobar-se amb una situació similar, cal estar en alerta i no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes. La policia, recorda que, en cas que es produeixi un accident de trànsit real, s'iniciïn els tràmits habituals a través de la companyia asseguradora.

Finalment destaquen que davant la insistència o inseguretat de qualsevol fet que hi pugui estar relacionat cal trucar al telèfon 112 i activar la col·laboració dels Mossos.