El Festival Internacional de Circ de Figueres es trasllada a Girona

S'ublicarà al Camp de Mart i se celebrarà del 22 al 26 de febrer de 2018

La setena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or es farà a Girona del 22 al 26 de febrer del 2018. El canvi de localitat serà la novetat més important d’aquesta edició, que s’emmarcarà dins els actes europeus de commemoració dels 250 anys del naixement del circ. Es tanca així la polèmica iniciada a Figueres quan el seu promotor, Genís Matabosch, va assegurar que se li havia "acabat la il·lusió" per a seguir fent el certament a la capital altempordanesa. Amb tot, el consistori va fixar la seva postura final en un ple celebrat el passat 17 de juliol on els grups de l'oposició van votar en contra de posicionar-se favorables a la continuïtat del Festival i la construcció del futur Museu del Circ.

A Girona, les carpes del festival s’emplaçaran al Camp de Mart, a la Devesa. Les 30.000 entrades de l’esdeveniment es posaran a la venda a partir del proper 3 d’agost a través del web. Prèviament els espectadors d’anteriors edicions hauran tingut possibilitat d’adquirir-les de manera preferent.

Algunes de les principals companyies del món del circ ja han confirmat l’aportació a Elefant d’Or 2018 dels seus nous muntatges artístics: el Gran Circ estatal de Rússia, el Circ Nacional de Vietnam o el Circ Nacional de Pyongyang presentaran al Festival les seves noves troupes d’acròbates. En total el Festival oferirà 24 atraccions inèdites a Europa que competiran davant un jurat d'experts internacionals per a aconseguir un dels Elefants dalinians d'or, el guardó que dóna nom al Festival.

A banda del suport institucional de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la nova edició compta amb el suport de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, i el patrocini d’Ámbito Cultural de El Corte Inglés, la Fundació Valvi i la Fundació Lluís Coromina. El festival l’organitza Circus Arts Foundation.

A la tardor està previst l’acte de presentació oficial del Festival coincidint amb el llançament del seu cartell, del seu nou web i l’anunci de més atraccions convidades a banda d’altres novetats.

Figueres respondrà

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà), per la seva banda, ha anunciat que emetrà un comunicat a dos quarts de dues de la tarda. De la mateixa manera, el consistori s'escudarà darrera la missiva i anuncia que l'alcaldessa, Marta Felip, no farà declaracions davant dels mitjans.