L'equip de Govern de Figueres vol evitar que desaparegui el Festival del Circ

Portarà una moció perquè tots els partits es posicionin

El Govern municipal de Figueres no vol que el Festival del Circ marxi de la ciutat i treballarà per evitar-ho. Fonts municipals han assegurat que l'equip liderat per l'alcaldessa, Marta Felip, mai ha deixat de creure en el projecte, tot i que per aprovar els comptes d'aquest any va haver de renunciar a la partida per estudiar la viabilitat d'encabir el Museu del Circ a la Casa Nouvilas. Les mateixes fonts han insistit que la decisió es va haver de prendre perquè calia negociar els números tenint en compte que el PDeCAT governa en minoria.

Per això, han anunciat que portaran una moció de suport (tant al festival com al museu) al ple d'aquest dijous. La voluntat és que tots els grups municipals es posicionin i diguin si donen suport o no a les iniciatives. També, asseguren, és una manera més de demostrar públicament que l'equip de Govern hi aposta. El document sotmetrà a votació el compromís de destinar 1,5 MEUR a l'equipament museístic i la inversió per una nova edició del certamen, que s'havia de celebrar l'any vinent.

Aquesta és la resposta municipal a les declaracions del promotor del projecte, Genís Matabosch, que aquest dimarts ha anunciat que no continuarà fent el festival perquè no té cap sentit mantenir-lo si no es fa el museu, al qual el vincula. Matabosch també ha carregat contra alguns grups de l'oposició que, assegura, l'han sotmès a un "assetjament ple d'incoherències". Per tot plegat, ha dit que no pot continuar "arriscant diners" amb el festival (que al 2018 hauria celebrat la seva setena edició) i que no renuncia a traslladar-lo a alguna altra ciutat. "Aquí o a Pernambuco hi ha d'haver Museu del Circ", ha remarcat.